Türkiye vatandaşları 10 Yunan adasına gidebilecek. Vize ücreti belli oldu

10-12-2023
Etiketler Türkiye Yunanistan Vize
A+ A-

Haber Merkezi – Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in görüşmesi sonrası, Yunanistan'a kapıda vize alarak gidilecek 10 adaya ilişkin uygulamanın detayları belli oldu. Yunan hükümet kaynakları, vize ücretinin 60 Euro ( 1873,36 TL) olacağını ifade ediyor.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atina ziyareti sırasında düzenlenen ortak basın toplantısında, Yunan adalarını ziyaret edecek Türkiye vatandaşlarına tüm yıl boyunca 7 gün vize muafiyeti sağlanacağını söyledi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, Yunanistan yetkililerinin "Türk turistlere Yunan adalarında bir hafta vize" uygulamasına ilişkin çalışmanın Avrupa Birliği (AB) Komisyonunca onaylandığını ve konuya ilişkin bir yönetmeliğin Yunan makamları tarafından hazırlanmakta olduğunu bildirdi.

Habertürk'ün haberine göre, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, bu vizenin detaylarına ilişkin bilgi verdi.i

Buna göre, Yunanistan'a girişte vize alınabilmesi için Türkiye vatandaşları ve aileleri için basitleştirilmiş bir vize prosedürü sağlandı.

Bu vizeyle Yunanistan'da 7 güne kadar kalma olanağı sağlanacak ve ücreti 60 Euro olacak.

Yunanistan'da sınırlı bölgesel geçerliliği olacak ve 12 aylık pilot bir program olacak.

Uygulama, Schengen sisteminin işleyişinden sorumlu olan Avrupa Komisyonu tarafından onaylandı.

Diğer yandan 7 günlük vizeyi kapsayan 10 Yunan adasının da Sakız, Midilli, Rodos, Samos, Kos, Meis, Leros, Kalimnos, Simi, Limni olması bekleniyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Rûdaw Grafik

OPEC: Küresel enerji talebi 2050'ye kadar yüzde 24 artacak

Küresel birincil enerji talebinin 2050'de geçen yıla kıyasla yaklaşık yüzde 24 artışla günlük 374,1 milyon varil petrol eşdeğerine ulaşacağı öngörülüyor.