Cumartesi Anneleri eyleminde Eren Keskin dahil çok sayıda gözaltı!

25-06-2022
Etiketler Cumartesi Anneleri Galatasaray Meydanı
A+ A-

Haber Merkezi – Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin cezalandırması talebiyle düzenledikleri eylemin 900’üncüsünü Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştirmek istedi. Polis eyleme izin vermezken pek çok kişinin gözaltına alındığı bildirildi. 

Cumartesi Anneleri, eylemlerinin 900'üncüsünü Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştirmek istedi. Eyleme İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin ve Öztürk Türkdoğan, HDP İstanbul Milletvekilleri Züleyha Gülüm, Zeynel Özen, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ile çok sayıda kişi katıldı.

Eylem öncesi Galatasaray Meydanı ve İstiklal Caddesi’ne çıkan birçok sokak yüzlerce polis tarafından zırhlı araç, gözaltı araçları ve barikatlarla kapatıldı.

Açıklama öncesi polisler, Galatasaray Meydanına yakın bir kafede toplanan kitleye Beyoğlu Kaymakamlığı’nın yasak kararı gerekçesiyle eyleme izin vermeyeceklerini söyledi.

Ardından meydana kadar yürüyen kitlenin önü polis tarafından kesildi. Eylemde ısrar eden katılımcıların birçoğunu gözaltına aldı.

İHD Eş Genel Başkanları Keskin ve Türkdoğan'ın da gözaltına alındı. 

Türkdoğan ve Keskin dışında İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, Maside Ocak, Jiyan Tosun, Besna Tosun, Hasan Karakoç, İkbal Eren, Mikail Kırbayır, Hanife Yıldız, Arat Dink’ın gözaltına alındığı bildirildi.

İHD: Hak savunucuları derhal serbest bırakılmalı

İHD’nin Twitter sayfasında gözaltılara ilişkin, “Aralarında Eş Genel Başkanlarımız Öztürk Türkdoğan ve Eren Keskin'in de bulunduğu çok sayıda hak savunucusu Galatasaray Meydanı'nda gözaltına alındı. Anayasal hakkını kullanan hak savunucuları derhal serbest bırakılmalıdır!” mesajı paylaşıldı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli