Cumartesi Anneleri'nin 975'inci hafta eylemi: AP Türkiye Raportörü de katıldı

02-12-2023
Etiketler Cumartesi Anneleri Nacho Sánchez Amor Galatasaray Meydanı
A+ A-

Haber Merkezi – Avrupa Birliği Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sánchez Amor, Cumartesi Anneleri'nin Galatasaray Meydanı’nda gerçekleştiği 975. hafta buluşmasına gözlemci olarak katıldı. Cumartesi Anneleri, gözaltına alınan ve sonrasında kaybedilen Hüseyin Taşkaya için adalet istedi.

Gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanmasını talep etmek için Galatasaray Meydanı’nda 1995 yılından beri oturma eylemi yapan Cumartesi Anneleri’ne 2018'den beri uygulanan yasak; Türkiye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın 8 Kasım'da Meclis'teki Plan ve Bütçe Komisyonu'nda "Cumartesi Anneleri'nin yaşadığı mağduriyettir. En kısa sürede çözüm üreteceğiz" açıklamasının ardından kaldırıldı.

Kaldırılan yasağın ardından Galatasaray Meydanı'nda dördüncü kez açıklama yapan Cumartesi Anneleri, gözaltına alınan ve sonrasında kaybedilen Hüseyin Taşkaya için adalet istedi.

Eyleme, AP Türkiye Raportörü Amor da gözlemci olarak katıldı.

Amor, Cumartesi Anneleri'nin basın açıklamasını dinledi.

Amor, daha sonra İnsan Hakları Derneği'ne giderek "Yargıtay'ın akıl almaz kararı, AYM'yi hedef göstermesi ve üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması Türkiye'de yargının içinde bulunduğu sorunun ve uyuşmazlığın bambaşka bir göstergesi. Türkiye, insan haklarının polis memurlarının elinde olduğu, AYM'de olmadığı sürece saygı görmeyecek bir ülke olarak anılacak" dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli