KULİS - Kılıçdaroğlu HDP Eş Başkanları ile ne görüştü?

21-03-2023
Rûdaw
Etiketler Kılıçdaroğlu CHP HDP Kulis
A+ A-

Haber Merkezi - Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar dün Meclis’te görüştü. Görüşmenin içeriğine dair bilgi veren bir HDP’li, anadil konusunun özellikle vurgulanmadığını ama konunun genel başlıklar içinde geçtiğini söyledi.

Adı açıklanmayan bir HDP’li görüşmenin içeriğine ilişkin Artı Gerçek’e bilgi verdi.

Söz konusu HDP’li, konuşulanların büyük bir kısmının Kılıçdaroğlu tarafından basın açıklamasında kamuoyuna aktarıldığını söyledi. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduklarını söyleyen partili, ağırlıklı olarak Kürt sorunu üzerine durduklarını belirtti.

Yapılan görüşmede HDP’nin 27 Eylül 2021 tarihinde açıkladığı tutum belgesinde olan tüm konuların görüşmenin içeriğinde olduğunu söyleyen partili, bu kapsamda Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının genel olarak partilerinde memnun edici bir atmosfer yarattığını da sözlerine ekledi.

Yapılan görüşmede tecrit ve bakanlık konusunun gündeme gelmediğini belirten partili, özellikle Altılı Masa’nın hiçbir belgesinde yer almayan Kürt sorununun çözümü üzerinde durduklarını belirerek, buna ilişkin önerilerini sunduklarını söyledi. Aynı partili, siyasi davalarla ilgili şunları gündeme getirdiklerini söyledi:

“Anadil konusunda özellikle bir vurgu yapmadık”

“Tutuklu HDP’li siyasetçilerle ilgili davaların siyasi davalar olduğunu dile getirdik. Sadece HDP’nin sorunu değil yargı alanındaki ciddi bir sorun olduğunu söyledik. Aşmamız lazım dedik.”

Yapılan görüşmede seçim güvenliği konusunun da gündeme geldiğini söyleyen partili, HDP’nin kapatılması durumunda sandık kurullarında yaşayacakları sorunları da Kılıçdaroğlu’na aktardıklarını belirtti. Bu konuda Millet İttifakı’nın duyarlı olması gerektiğini vurguladıklarını belirten partili, anadil konusunda özellikle bir vurgu yapmadıklarını ancak genel başlıklar içinde konunun geçtiğini söyledi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli