KULİS - CHP Bursa Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey DEM Parti’yi ziyaret edecek

04-02-2024
Rûdaw
Etiketler CHP DEM Parti Bursa Kulis Mustafa Bozbey Yerel seçim Aday
A+ A-

Bursa (Rûdaw) - DEM Parti İstanbul, Ankara ve Antalya'da yerel seçime kendi adaylarıyla katılma kararı aldı. Ancak Bursa ve Mersin gibi Kürt seçmenin yoğun olduğu illerde henüz bir karar açıklanmış değil.

Geçen yerel seçimlerde CHP’nin kıl payı kaybettiği Bursa Büyükşehir Belediyesini kazanmak isteyen CHP’nin DEM Parti ile temas kurduğu öğrenildi.

Rûdaw’ın edindiği bilgiye göre CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, DEM Parti Bursa İl Başkanı Mehmet Deniz Büyük’ü arayarak görüşme talebinde bulundu. DEM Parti’nin de bu talebe olumlu yanıt verdiği öğrenildi.

CHP Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey ile CHP il yöneticilerinden oluşan bir heyet yarın DEM Parti Bursa İl Binasında Dem Parti yetkilileri ile bir araya gelecek. Görüşmede Mustafa Bozbey’in kendisine destek verilmesi talebinde bulunacağı kulislerde konuşurken, DEM Parti’nin de olası destek karşılığında Kürd nüfusun yoğun olarak yaşadığı Yıldırım ilçesinde kendi adaylarının desteklenmesini isteyeceği belirtiliyor.

Mustafa Bozbey, Amedspor maçlarında ırkçı tezahüratta bulunan, Amedspor futbolcuları ve taraftarlarına saldıran ve tribünlerde “Beyaz Toros” pankartları açan Bursaspor'a belediye başkanı olduğunda sahip çıkacağını bildirmişti.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli