VİDEO - Ev sahibi Suriyeli kiracılarının evine baltayla saldırdı

14-01-2022
Etiketler İstanbul Bayrampaşa Suriyeli Balta
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) – İstanbul Bayrampaşa'da ev sahibi, bin 200 TL’lin kiranın 3 bin TL’ye çıkarılmasını kabul etmeyen Suriyeli kiracının evine baltayla saldırdı.

Bayrampaşa'da Yıldırım Mahallesi Burç Sokak'ta bulunan 3 katlı binada, Çarşamba akşamı saat 22:00 sularında Suriyeli mültecilerin oturduğu eve gelen ev sahibi 92 yaşındaki Naim A., kirayı bin 200 TL'den 3 bin TL'ye yükseltmek istediğini söyledi.

Rûdaw muhabirinin ulaştığı aile fertleri, maddi durumları iyi olmadığı için bu kirayı ödeme imkanı olmadığını ev sahibine ilettiklerini söyledi.

Bunun üzerine evin kapısını balta ile kırarak içeri giren ev sahibi tüm pencereleri kırıp, su saatini de alarak evden çıktı.

İkisi çocuk 7 kişilik aile korkudan olan biteni izledi. Daha sonra polise haber veren aile, polisin eve gelerek inceleme yaptığını ancak bir işlem de bulunmadığını belirtti.

Ailenin çok korktuğu ve bir an önce yeni bir ev bulmak istediği öğrenildi.

Öte yandan sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, ev sahibi olduğu iddia edilen şahsın önce kapıyı çaldığı, sonra evde eve kapıya baltayla saldırdığı görünüyor.

Ev sahibinin baltalı saldırısı sosyal medyada büyük tepki topladı.

Olay yerine gelerek incelemede bulunan ekipler, ev sahibi Naim A. ile oğlu İhsan A. (65)'yı gözaltına aldı.

Gözaltına alınan baba ve oğul polis merkezindeki işlemlerinin ardından "Konut Dokunulmazlığının İhlali" ve "Mala Zarar Verme" suçundan adli makamlara sevk edildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli