Hatay, Adana, Kayseri, Urfa, Bursa ve Antep'te Suriyeliler hedef alındı

02-07-2024
Etiketler Kayseri Irkçı saldırı Suriyeli Hatay Urfa Suriye
A+ A-

Haber Merkezi - Hatay'ın Reyhanlı ve Kırıkhan ilçeleri, Adana, Kayseri, Urfa'nın Akçakale ilçesi, Bursa ve Antep'te; Suriye'nin kuzeyinde Türkiye’nin askeri noktaları, kurumları ve TIR’larına Türkiye’ye bağlı silahlı grupların düzenlediği saldırılar gerekçe gösterilerek Suriyelilere karşı gösteriler düzenlendi.

Kayseri'deki çocuk istismarı vakasının da ırkçı saldırılara gerekçe yapıldığı belirtiliyor.

Gazete Duvar’ın geçtiği habere göre Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde dün akşamüstü yerel halktan bazı kişiler Suriyelilerin işyerlerinin yoğun olduğu Çarşamba Pazarı’ndaki dükkanlara saldırdı. Suriyeliler de kepenklerini kapatarak evlerine gitti.

Saat 21.00 sularında Reyhanlı Belediyesi önünde ellerinde Türk bayrakları ile toplanan kalabalık, “Mülteci istemiyoruz” sloganı attı. TOMA ve çevik kuvvetle yoğun güvenlik önleminin alındığı Reyhanlı’da belediyeye çıkan birçok sokak trafiğe kapatıldı.

Suriye’de TIR’lara saldırıyla başlayan gerginlik, Reyhanlı ilçesi ve özellikle Suriye’ye sıfır noktada yer alan Beşaslan, Bükülmez gibi sınır köylerini tedirgin etti.

Adana'da Suriyelilerin yaşadığı mahallelerde konvoy yapılmak istendi

Adana'nın Seyhan ilçesinde ise Motosikletli bir grup Türkiye bayraklarıyla Kocavezir ve Mirzaçelebi Mahallesi'ne girip konvoy yapmak istedi. Polis grubun mahalleye girişine izin vermedi. Irkçı grup "Suriyeli istemiyoruz" sloganlarını atıp, kentteki farklı mahallelerinde tur attı.

Antep Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Sözcüsü Hasan Şencan, "Irmağının akışına ölürüm Türkiyem" diyerek yürüyen bir grubun videosunu paylaşarak; "Sevgili Gaziantepliler, lütfen çocuklarımızı evlerimize çağıralım. Provoke edilecek eylemler içerisindeler. Gençler, evlerinize dönün" dedi.

Urfa'nın sınırdaki Akçakale ilçesinde ise Suriyelilere ait dükkanlara saldırılar gerçekleştirildi. 

Bursa Altıparmak’ta bir araya gelen gruplar burada Suriyelileri hedef alan sloganlar atarak yürüyüş yaptı.

Dün akşam saatlerinde Bursa’da bulunan Suriyeli esnaflar, güvenlik endişesiyle dükkanlarını erken kapattı. Özellikle kent meydanı, Altıparmak ve Çarşamba bölgelerinde Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı yerlerde, gruplar toplanmaya başladı. Bu gruplar, “Ne mutlu Türk’üm diyene” ve “Türkiye Türktür, Türk kalacak” sloganları atarak, havai fişekler ve torpiller patlattı. Polis, kalabalığı dağıtarak Altıparmak’a giden sokaklarda barikatlar kurdu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli