ANKARA - Eşi IŞİD tarafından öldürülen Kobanili 5 çocuk annesi zor durumda

06-12-2022
Şevket Herki
Foto: Video alıntısı / Rûdaw
Foto: Video alıntısı / Rûdaw
Etiketler Kobanili Kadın Işid Anne Ankara Suriyeli Göçmen Düzensiz göçmen
A+ A-

Ankara (Rûdaw) - Eşi IŞİD tarafından öldürülen Kobanili Kürt kadın, Ankara'da 5 yetim çocuğuyla birlikte zor koşullar altında hayatmücadelesi veriyor.

Türkiye hükümetinin Rojava’ya operasyon planladığı bir dönemde, savaş nedeniyle Kobani'den kaçan Kürt bir anne, boş süt şişesiyle çocuğunu teselli etmeye çalışıyor.

Çocuklarına süt alamayan ve kocası IŞİD tarafından öldürülen 5 çocuk annesi kadın, korkudan dolayı kameraya görünmek istemiyor.

Acılı kadın, “Ben Kobaniliyim, Xezal köyündenim. 5 çocuğum var. 2 erkek kardeşimin çocukları da benimle yaşıyor. Ankara'ya geldik, daha önce kamptaydım sonra buraya geldik. Ben burada temizlik işi yapıyorum. Belediyeye gittim, her yerde ‘kaçaksın yardımcı olamayız’ diyorlar. Ne yapacağımı bilmiyorum, 7 çocuklu yalnız bir kadın olmak çok zor” diye konuştu.

Ankara Göç Derneği'nin istatistiklerine göre Hüseyin Gazi Mahallesi'nde 99 bin 600 Suriyeli göçmen yaşıyor. Bu mahalledeki Kürt göçmenlerin çoğu Kobanili. Bunlar geri gönderilme korkusu ve zor koşullar nedeniyle kamplarda yaşamak istemiyor.

Kobani'den gelen bir başka Kürt göçmen de, "Aslım Kobani'den ama Halep'ten Ankara'ya geldim, 5 çocuğum var. Benim halimi gördün, ne kömür var, ne de odun. Ev sahibi bizden kira istiyor, oğlum yandı. Bizim halimizi biliyorsun. Allah kimseyi bu yerlerde rezil etmesin” dedi.

Resmi istatistiklere göre Türkiye’de 3 milyon 622 bin Suriyeli göçmen bulunuyor. Bunların sadece yüzde 1.3’ü kamplarda kalırken, yüzde 98,7'si şehirlerde yaşıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu / Foto: Arşiv

Ekrem İmamoğlu: Ahmak davası darbe girişimidir

İBB Başkanı İmamoğlu, hakkında siyasi yasak istenen ve kamuoyunda ''ahmak davası'' olarak bilinen davanın İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ndeki karar duruşmasına katılmak için üçüncü kez dilekçe verdi.