Hakkari’de kayyım yönetimine karşı halk tepki gösteriyor

05-06-2024
Şevket Herki
Video alıntısı / Rûdaw
Video alıntısı / Rûdaw
Etiketler Hakkari Kayyım Halk Protesto DEM Parti DEM Partisi Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit
A+ A-

Hakkari (Rûdaw) - DEM Parti'nin Hakkari Belediye binası önünde kayyım atanmasına karşı başlatılan nöbet devam ediyor.

Çok sayıda DEM Parti milletvekili, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır ve çok sayıda siyasetçi Hakkari’de sabaha kadar nöbet tuttu.

DEM Partili vekil ve yöneticileri ile Hakkarili vatandaşlar kayyım atanan belediye binası önünde açıklama yapmak istedi ancak polis buna izin vermedi. Polisin ser müdahalesi sonucu 4 kişi yaralandı.

DEM Parti Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, “Halkımızın iradesinin çiğnenmesine yönelik kararı kabul etmiyoruz ve irademizi savunmaya devam edeceğiz” dedi.

“Kürt halkına karşı savaş var”

Türkiye İçişleri Bakanlığı'nın kayyım atama kararının ardından DEM Parti, birçok sivil toplum kuruluşu ve bazı siyasi partiler destek için Hakkari’ye gitti. Ancak valilik 7 gün boyunca tüm eylem ve etkinlikleri yasakladı.

HDP Hakkari eski milletvekili Sait Dede, “Mesele sadece kayyım değil. Kürt halkına karşı bir savaş var ve onlar da Kürt halkına karşı savaşıyorlar. Sadece Hakkari’de değil, Güney'de ve Rojava'da da halkımıza karşı savaşıyorlar. Hakkari halkını da susturmak istiyorlar” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Doğan Hatun da, "Kürt halkının bir iradesi var ve iradesine sahip çıkacak. Sadece Colemerg'de değil, Kürdistan'ın her yerinde biz de bu irademize sahip çıkacağız” diye konuştu.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel: Demokrasiye aykırı bir karardır

Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) bir heyet de kayyım atanmasına karşı dayanışmada bulunmak üzere Hakkari’ye gitti. Heyette bulunan CHP Sözcüsü Deniz Yücel, "Bu demokrasiye aykırı bir karardır. Hakkari halkını desteklemek için bu karara karşı buradayız” dedi.

CHP heyeti, DEM Parti Hakkari il binasını da ziyaret etti

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde DEM Parti Hakkari Belediyesi'ni yüzde 48,92 oy oranıyla kazandı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli