HAKKARİ - Kayyıma karşı 'Demokrasi Yürüyüşü' başladı

10-06-2024
Rûdaw
Etiketler Hakkari DEM Parti TJA Kayyım
A+ A-

Haber Merkezi – Hakkari'de kayyıma karşı yapılacak miting öncesi 'Demokrasi Yürüyüşü' başlatıldı. DEM Parti Milletvekili Saruhan Oluç, " İrade gaspı ve Kürt halkına karşı düşmanlığa karşı mücadelemiz devam ediyor. Bu demokrasi ve demokratikleşme mücadelesidir" açıklaması yaptı.

 Hakkari Belediyesi'ne kayyım atanmasına karşı birçok ilde nöbet eylemleri devam ediyor. 13 Haziran’da 'Belediyeler halkındır gaspa izin vermeyeceğiz' şiarıyla Hakkari'de miting düzenlenecek. Miting öncesi Şemdinli ilçesinde 'Demokrasi Yürüyüşü' başladı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Özgür Kadın Hareketi (TJA), Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Emek ve Özgürlük İttifakı'nın diğer bileşenleri ile Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) öncülüğündeki yürüyüş için ilçe merkezinde açıklama yapıldı.

DEM Parti binası önündeki açıklamaya milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı. “Kayyıma geçit yok!” ve “Em rê nadin Qeyûman” yazılı önlükler giyen yürüyüşçüler, açıklama sonrası 3 gün devam edecek ve Hakkari merkezde son bulacak yürüyüşlerine başladı.

DEM Parti Hakkari İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut, tüm kesimleri 13 Haziran’da yapılacak mitinge davet etti. DEM Parti Milletvekili Saruhan Oluç ise, kayyım kararına karşı mücadelelerinin sürdüğünü vurguladı.

"Bu, adalet, özgürlük ve demokrasi mücadelesidir. Bu mücadele her yerde sürüyor" diyen Oluç, şunları söyledi:

"İrade gaspı ve Kürt halkına karşı düşmanlığa karşı mücadelemiz devam ediyor. Bu demokrasi ve demokratikleşme mücadelesidir. Bu iktidar, 'kayyımsever' bir iktidar. 8 yıldan bu yana kayyım atıyor ve halkın iradesi gasp ediliyor. Kayyım demek talan, hırsızlık ve Kürt halkının iradesini yok saymak demektir. Bunu asla kabul etmeyeceğiz. Her yerde mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz. 13 Haziran’da yapacağımız miting için start veriyoruz. Bu mücadele sürecek. Bu mücadele Kurdistan ve Türkiye’nin her yerinde sürecek. Diz çökmeyen, vicdan sahibi herkesle mücadelemizi büyüteceğiz. Bu iktidara sandıkta cevap verdik, sokaklarda da bunun cevabını vereceğiz."

Yürüyüşçüler, 3 gün boyunca yol güzergahında bulunan belde, köy ve yerleşim yerlerinde halkla buluşacak. Buluşmalarda kayyım tahribatları anlatılarak 13 Haziran mitingine davet edilecek.

Yürüyüşçüler, bugün Şendinli ve Yüksekova'ya bağlı bazı köyleri ziyaret edecek. Yarın ise Yüksekova'dan yola çıkarak, Çukurca ilçesine geçecek. Yürüyüşçüler, burada yapılacak toplantı ve buluşmaların ardından 13 Haziran'da Hakkari merkeze varacak.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli