HDP’li Güven’e destek: Tuncel ile 14 tutuklu açlık grevinde

02-12-2018
Rûdaw
Etiketler Leyla Güven Tuncel Açlık Grevi
A+ A-

Haber Merkezi - Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel’in aralarında bulunduğu 15 kişi, açlık grevine başlayan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e destek amacıyla açlık grevine başladı.

 

Diyarbakır Cezaevi’nde tutuklu bulunan Güven, ‘PKK lideri Abdullah Öcalan’ın yanı sıra cezaevlerindeki tutukluların koşullarını protesto etmek’ için 7 Kasım’da süresiz ve dönüşümsüz açlık grevine başladığını açıklamıştı. Güven’in açlık grevi 24’üncü gününde.

 

Kocaeli Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan DBP Eş Genel Başkanı Tuncel ile 14 kadın tutuklu da Güven’le dayanışma amaçlı 10 günlük açlık grevine girdiğini duyurdu.

 

Tuncel tutuklular adına paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

 

“Sayın Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlük koşullarının sağlanarak, tecrit ve izolasyonuna hemen son verilmesi gerekmektedir. Bu anlayışla Kandıra Hapishanesi’nde 15 arkadaşla birlikte 10 günlük süresiz dönüşümlü açlık grevine başladık. Kürt halkına ve tüm demokrasi güçlerine bu talebi sahiplenerek demokrasi ve özgürlük mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz.”

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli