Kışanak, Tuncel ve Ata tahliyeden sonra basın toplantısı düzenledi

20-05-2024
Rûdaw
Etiketler Gültan Kışanak Ayla Akat Ata Sabahat tuncel
A+ A-

Haber Merkezi - Kobani davasından tahliye edilen Gültan Kışanak, Sabahat Tuncel ve Ayla Akat Ata bugün Diyarbakır'da basın toplantısı düzenledi.

Diyarbakır’da buluşmanın güzel olduğunu belirten Kışanak, “Çok eksiğiz. Burada üç arkadaşız ama aklımız, yüreğimiz, duygularımız halen siyasi rehine olan arkadaşlarımızda. Bugün eksiğiz ama inanıyorum ki önümüzdeki süreci daha güçlü karşılayıp bu beraberliği buluşturacağız. Yan yana olacağız. Maalesef bize hep yarım kalmak, üzüntüyle mutluluğu beraber yaşamak reva görüldü. Bütün herkesin mutlu olmasını istiyoruz. Örgütlü kötülüğe karşı örgütlü iyiliği mutlaka sağlayacağımıza inanıyorum” dedi.

Son 8 yılda haksızlık, hukuksuzluk adına her şeyin yaşandığını, binlerce kişinin tutuklanarak cezaevine konulduğunu dile getiren Kışanak, “Demokratik bir geleceği inşa etmek için cezaevlerinin kapıları tümden açılacak” diye konuştu.

Sabahat Tuncel de tahliye olmalarına rağmen gerçek bir özgürlükten bahsetmenin mümkün olmadığını söyledi. Tuncel, “Ancak hep birlikte özgür olabiliriz. Bu tahliye bu nedenle özgürlük ifade etmiyor. Koğuş arkadaşlarımızı, birlikte yargılandığımız arkadaşları içeride bıraktık. Bu sonucu tanımıyoruz. Bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Son olarak konuşan Ayla Akat Ata da şunları şöyledi:

“Kısmi bir özgürlük yaşıyoruz ama yaşadığımız süreçler sahte olmaya devam ediyor. Benden önce alınmış bırakılmış arkadaşlarımız var. Bu sürece, bu yanlışa son vermek bizim boynumuzun borcudur. En büyük gücü halkımızda, annelerimizden aldık. ‘Karanlığın en zifirinde aydınlık vardır biz oraya yürüyoruz’ diyen halkımızdan aldık.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli