ŞOK İDDİA – Şii milislerden yağma ve kundaklama

29-11-2014
Rûdaw
Etiketler Irak Sünniler Şii milisler IŞİD
A+ A-

Haber Merkezi - Irak Sünnileri, ordu ve Şii milislerin IŞİD’in elinden aldığı bölgelerde yağma yaptığını ve camileri tahrip ettiğini ileri sürdü.

 

Irak Sünni Alimler Birliği’nce yapılan yazılı açıklamada, Ebu Greb nahiyesinde kontrol sağlandıktan sonra yaşanan yağmalama olaylarından Irak Ordusu ve Haşdu'ş-Şa'bi milisleri sorumlu tutularak, kınandı.

 

Açıklamada, ordunun 55’inci ve 60’ıncı tugaylarının yanısıra Şii Haşdu'ş-Şa'bi (Halk Topluluğu) birliklerinin, bölgede evleri ve işyerlerini yağmaladıkları ifade edildi.

 

Açıklamaya göre, Diyala’nın Celevla nahiyesinde bulunan Ebu Hanife ve Tevabu Rahman camilerinin, Saidiye nahiyesinde ise Nakşibendi Camii’nin kundakladığı belirtildi.

 

Sünni Vakıf Divan Başkanı Mahmud Sumeydai de, yaptığı açıklamada, Şii milisleri Babil, Samarra, Diyala ve Musul’da “soykırım” suçu işlemekle suçlayarak, Şii din liderlerini bu konuda tavır almaya çağırdı.

 

Şiiler’in din lideri Ayetıullah Ali Sistani, Haşdu'ş-Şa'bi milislerinin yaptıklarını kınayarak, “Yapılanları kabul edilemez” dedi. Sistani, “Bütün milislerin bu tür davranışların içine girmediğini, Sünniler’in bu konuda genelleme yapmaması gerektiğini” söyledi. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli