Irak, yurt dışında bir operasyonla tutuklanan 2 IŞİD’liyi geri getirdi

25-02-2024
Etiketler Irak IŞİD Operasyon
A+ A-

Haber Merkezi - Irak istihbaratı, yurtdışındaki operasyonda tutuklanan iki IŞİD üyesinin ülkeye iade edildiğini açıkladı. IŞİD’lilerin örgütün hakimiyeti sırasında suç işlediklerini itiraf ettikleri belirtildi.

Irak İstihbarat Teşkilatı, yurt dışında düzenlenen özel bir operasyonda iki IŞİD yöneticisinden tutuklandığını duyurdu.

Irak Haber Ajansı'nın haberine göre, uzun süren istihbarat takibi neticesinde özel bir operasyonda tutuklanan IŞİD’liler Irak’a getirildi.

Açıklamada söz konusu IŞİD’lilerin hangi ülkeden getirildiği veya operasyonun zamanı ile ilgili bilgi verilmedi.

Yakalananlardan birinin IŞİD’in Felluce vilayeti basın sorumlusu Issam Abd Ali Suedan (Ebu Zaid) diğerinin ise Felluce'deki tüm medya faaliyetlerini yönetmekle sorumlu olan Beşir Abd Ali Suedan diğer adıyla (Abu Ahmed Etisalat) olduğu kaydedildi.

Irak istihbaratı ayrıca söz konusu kişilerin itiraflarına yer veren bir video da paylaştı. Görüntülerde gözleri kapalı Issam Abd Ali Suedan, Felluce'de bir Irak askerinin kafasını kestiğini ve IŞİD propagandası yapan videoları nasıl yayınladığını anlatıyor.

Beşir Abd Ali Suedan da Umm Qasr'da ABD kontrolündeki Boka hapishanesinde hapsedildiğini söylüyor. Şüpheli, IŞİD yetkililerinin iletişim kanallarındaki konuşmalarının şifrelenmesinden kendisinin sorumlu olduğunu anlatıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli