Musul’daki düğün salonu faciasında ölü sayısı ve olayın nedeni açıklandı

28-09-2023
Etiketler Irak Hemdaniye Musul Düğün Salonu Yangın
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak İçişleri Bakanı Abdulemir eş-Şammeri, Musul’da 94 kişinin hayatını kaybettiği düğün salonunda gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmadığını belirtti. Şammeri, 14 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Musul’un Hamdaniye ilçesindeki bir düğün salonunda 26 Eylül günü çıkan ve çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden olan yangının ardından dün bölgede üzüntü ve yas hakim oldu.

Hayatını kaybedenlerin bir kısmı için dün toplu defin töreni düzenlendi. Kimlikleri teşhis edilen diğer cenazeler ise bugün defnedilecek.

Irak İçişleri Bakanı Abdulemir eş-Şammeri, olayla ilgili soruşturmanın 72 saat içerisinde neticeye kavuşacağını ve kamuoyuna duyurulacağını söyledi.  

Olay günü düğün salonunda 900 kişinin bulunduğunu aktaran Şammeri, “İncelemeler salonda güvenlik önlemlerinin alınmadığını gösteriyor” dedi.

Yangın nedeniyle salon görevlileri de dahil 14 kişinin gözaltına alındığını bildiren Şammeri, ölü sayısını güncelleyerek sayının 94’e ulaştığını, 100’den fazla yaralının bulunduğunu aktardı.

Irak hükümeti kurbanlar için üç günlük yas ilan ederken, Musul Valisi Necim Ciburi, Kutlu Doğum etkinliklerinin bir sonraki duyuruya kadar ertelendiğini bildirdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli