Sudani, Kürdistan Bölgesi için maaş ödemeleri sürecini gözden geçirdi: Veri kaydı hızlandırılmalı

28-05-2024
Rûdaw
Etiketler Sudani Irak Memur Maaş Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Haber Merkezi - Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, Kürdistan Bölgesi'ndeki memurların veri kayıt sürecinin hızlandırılması çağrısında bulunarak, kabinesinin bu çalışanlarla "ilgilenme" konusundaki kararlılığını yineledi.

Sudani, dün Bağdat'ta Kürdistan Bölgesi kamu çalışanlarının maaşları konusunda kabinesinden ilgili yetkililerle toplantı yaptı.

Irak Başbakanı Sudani, Federal Yüksek Mahkeme'nin 21 Şubat 2024'te yayınladığı ve federal hükümet ile Kürdistan Bölgesi Hükümetine, Kürdistan Bölgesi'nde çalışan memurların maaşlarının doğrudan hesaplarına yatırılması prosedürlerini tamamlama yetkisi veren kararın uygulanmasını onayladı.

Başbakan Sudani ayrıca Irak'ın, Kürdistan Bölgesi çalışanlarının veri kaydının tamamlanmasının hızlandırılması ve maaşların yatırılmasında herhangi bir gecikmenin önlenmesi gerektiğini vurguladı.

Sudani yaptığı açıklamada, “Federal hükümetin, Irak'ın her yerindeki çalışanlarla ilgilenmeye ve  anayasanın öngördüğü şekilde haklarını güvence altına almaya kararlı olduğunu” belirtti.

Irak Yüksek Federal Mahkemesi şubat ayında, Kürdistan Bölgesi kamu çalışanlarının maaşlarının Bağdat tarafından ödenmesi gerektiğine hükmetti. Daha sonra federal hükümetin, dijitalleştirme süreci tamamlanıncaya kadar Kürdistan Bölgesi kamu çalışanlarına nakit ödeme yapılmasına devam izni verdi.

Altı özel banka, Kürdistan Bölgesi’nin bir milyondan fazla kamu çalışanına dijital bankacılık hizmetleri sunuyor.

Federal hükümet bu yılın başından bu yana, çalışanların ödemelerini üstleniyor ancak henüz süreci “Hesabım” olarak bilinen Kürdistan Bölgesi girişimi aracılığıyla sürdürmeyi kabul etmedi. Bağdat kendi bankacılık girişimi “Tawtin”i uygulamak istiyor.

Bu arada Irak hükümetine ait olan Irak Ticaret Bankası (TBI), Kürdistan Bölgesi kamu çalışanlarına bankacılık hizmetleri sunmaya başlayacağını açıkladı. Kürdistan Bölgesi Yönetimi bu konuyla ilgili bankaya memurlarının iki listesini gönderdi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli