Bağdat çalışanların maaşı için Erbil’e 700 milyar dinar kredi gönderecek

10-12-2023
Etiketler Irak Kürdistan Bölgesi Maaş Kredi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak Maliye Bakanlığı, Kürdistan Bölgesi’ndeki memur ve çalışanların maaşlarını finanse etmek için 700 milyar dinarlık ek kredi gönderileceğini duyurdu.

Irak Haber Ajansı'nda yer alan açıklamada, Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani’nin imzaladığı talimatname kapsamında, Maliye Bakanlığı’nın Kürdistan Bölgesi’ndeki çalışanların maaşlarını karşılamak üzere 700 milyar dinar tutarında ek kredi gönderdiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu kredinin bütçe kanunu hükümleri uyarınca daha sonra Kürdistan Bölgesi’nin bütçe payından karşılanacağı kaydedildi.

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, memur, çalışan ve emeklilerin maaşları için aylık 920 ila 940 milyar dinar harcıyor. Bağdat’tan gelen bütçe payı ile birlikte maaşlar için oluşan ek ihtiyaç iç gelirlerden elde ediliyor. 

Hükümet Bağdat’ın göndereceği kredi ile çalışanlarının Eylül ayı maaşlarını ödeyecek.

Çekimleri dün Bağdat’ta tamamlanan Rûdaw TV’nin yeni programı “Bestoon Talk”ıon konuğu olan Irak Başbakanı Sudani, Kürdistan Bölgesi çalışanları için ödenmesini istediği kredi ile ilgili imzayı geçtiğimiz Cuma günü Maliye Bakanlığı’na ilettiğini söylemişti.

14 Eylül’de Başbakan Mesrur Barzani başkanlığında bir heyet Bağdat’a giderek Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Cumhurbaşkanı Latif Reşid ve Iraklı siyasi taraflarla görüşmüştü.

Bu ziyaretin ardından Irak Bakanlar Kurulu, Kürdistan Bölgesi’ne aylık 700 milyar dinar (yaklaşık 535 milyon dolar), toplamda 3 aylık maaşlar için de 2,1 trilyon dinar gönderme kararı aldı.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli