Bağdat Büyükelçiliği: Irak vatandaşlarına yönelik vize uygulamalarımız devam edecektir

21-12-2020
Rûdaw
Etiketler Türkiye Irak Vize Açıklama Bağdat Büyükelçiliği
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’nden yapılan açıklamada, Türkiye ile Bağdat arasında vize görüşmeleri sürerken, “önümüzdeki dönemde Irak vatandaşlarına yönelik mevcut vize uygulamalarımız devam edecektir” denildi.

Türkiye Irak ile 2009 yılında yapılan vize muafiyet anlaşmasını daha sonra “güvenlik gerekçesiyle” askıya almıştı.

16 Aralık günü Ankara’yı ziyaret eden  Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin ile bir araya geldikten sonra düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak’la Türkiye arasında vize uygulamasının kaldırılabileceğini duyurmuştu.

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçiliği’nden vizeye ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Irak Başbakanı Sayın Mustafa Kazımi’nin ülkemize ahiren gerçekleştirdiği ziyaret sırasındaki görüşmelerde, ikili ilişkilerimize dair diğer konuların yanısıra, karşılıklı vize uygulamaları da ele alınmıştır.

Görüşmelerde, iki ülke arasındaki vize rejimine yönelik 2009 tarihli düzenlemeye atıfla bir yol haritası oluşturulması konusunda mutabık kalınmıştır.

Bu anlayış çerçevesinde, yol haritası bağlamındaki çalışmalar sürerken, önümüzdeki dönemde Irak vatandaşlarına yönelik mevcut vize uygulamalarımız devam edecektir.

Irak’ta Türkiye vizesi başvuruları için aracılık hizmeti veren tek şirketin ‘Gateway Management and Logistics A.Ş.’ olduğu bu vesileyle teyid edilir.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli