Türkiye ile Irak arasında 'vize' konusunda yeni anlaşma

10-07-2024
Etiketler Türkiye Irak Vize Vize başvurusu
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Türkiye ile Irak vizesi muafiyeti, tutuklu takası ve bir yıldan az cezası bulunan tutukluların cezalarını ülkelerinde geçmek kaydıyla pek çok konuda anlaşmaya vardığı belirtildi.

Irak ve Türkiye dışişleri bakanlıkları, bazı turistlerin yaşlarına göre vizelerinin kaldırılması ve aralarında mahkum değişimi yapılması konusunda anlaşmaya vardı.

Rûdaw’a konuşan Irak Dışişleri Hukuki İşlerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Ömer Berzinci, Irak Dışişleri Bakanlığı heyetinin Ankara’da Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim ile bir toplantı gerçekleştirdiğini söyledi.

Berzinci, Türkiye ve Irak dışişleri arasında varılan anlaşmaya göre Türkiye’yi ziyaret etmek isteyen 15 yaştan küçük 50 yaştan büyük Irak vatandaşlarından vize talep edilmeyeceğini söyledi.

Irak ve Kürdistan Bölgesi vatandaşları Türkiye'ye vizesi alamk için, kalış süresine bağlı olarak 130 ila 200 ABD Doları arasında bir ödeme yapıyor.

Türkiye hükümeti ile tutuklu değişimi konusunda da anlaştıklarını ifade eden Ömer Berzinci, söz konusu anlaşma sayesinde Türkiye’de ceza alan tutukluların ülkelerine geri iade edilerek geri kalan tutukluluk sürelerini burada tamalayacaklarını söyledi.

Irak'ın Türkiye Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamaya göre, toplantıda yasadışı göç, güvenlik, terörle mücadele ve iki ülke arasındaki adli işbirliği konuları ele alındı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli