Sudani: Yolsuzlukla mücadele hükümetin öncelikleri arasında

10-12-2022
Rûdaw
Etiketler Başbakan Sudani Yolsuzluk Irak
A+ A-

Haber Merkezi - Irak Başbakanı Muhammed Şii Sudani, yolsuzlukla mücadelenin hükümetinin öncelikleri arasında olduğunu belirtti.

Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Günü dolayısıyla konuşan Irak Başbakanı Sudani, kabinesinin, Irak devletinin her kademesinde görülen yaygın yolsuzlukla mücadele konusundaki kararlılığını, çalınan 2,5 milyar dolarlık fonun bir kısmının alınmasından sonra da yineledi.

Sudani'den attığı bir tweette, “Bu belaya karşı koymak, yağmalanan fonları geri almak ve arananların peşine düşmek için ciddi bir çalışma yapılmadan hiçbir ekonomik ilerleme sağlanamaz” dedi.

Irak Maliye Bakanlığı tarafından Ekim ayında yapılan bir soruşturmada, eski maliye bakanı Ali Allavi'nin görev süresi boyunca Eylül 2021 ile Ağustos 2022 arasında Bağdat'taki Rafidain Bank'taki Genel Vergi Komisyonu hesabından 2,5 milyar dolarlık fonunun çalındığı ortaya çıkmıştı.

Hırsızlık şüphelilerinden birinden şu ana kadar 317 milyardan fazla Irak dinarı (218 milyon doların üzerinde) geri alındı. Sudani, soruşturmalar tamamlandıktan sonra hükümet unsurlarını da içereceğini iddia ettiği suça karışan herkesi ortaya çıkaracağına söz verdi.

Irak Başbakanı Cuma günü ayrıca, Zikar vilayetinde iki protestocunun öldürülmesi nedeniyle göstericilerin öldürülmesini soruşturmakla ilgilenen komitenin yeniden faaliyete geçirildiğini duyurdu.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani BM Genel Kurulunda konuştu / 27/09/2024

Sudani'den Kürdistan Parlamentosu seçimleri hakkında açıklama

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Kürdistan Bölgesi'nde parlamento seçimlerine hazırlandıklarını ifade eden Erbil ile Bağdat arasındaki ilişkileri güçlendirmeye çabaladıklarını söyledi.