BASRA - İki grup arasında çatışma: 3 ölü

09-11-2023
Etiketler Basra Saraya El Selam Esayib Ehli Hak
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Irak’ın Basra kentinde Saraya El Selam ile Esayib Ehli Hak grupları arasında yaşanan çatışmalarda 3 kişi öldürüldü.

Olay dün gece saatlerinde Basra’nın Cihad Polis Merkezi yakınlarında gerçekleşti.

Şahitlerin anlatımına göre, Esayib Ehli Hak üyeleri  annesinin cenazesinde Sadr Hareketine mensup bir gencin öldürmesi ardından, gencin akrabaları da buna karşılık olarak iki Esayib Ehli Hak savaşçısını öldürdü.

Olayın ardından Basra vilayetindeki güvenlik güçleri alarma geçerek bazı ana yolları kapattı ve çatışmaların yayılmasını önlemek için güvenlik güçleri Basra'nın çeşitli bölgelerine geniş çapta konuşlandırıldı.

Sosyal medyada yayılan bir videoda Cihad Polis Merkezine yapılan bir saldırıda 2 polisin yaralandığı öğrenildi. Ancak Basra Emniyet Müdürü söz konusu iddiayı reddetti ve iki grup arasında yaşanan çatışmalar nedeniyle kentte tedbirlerin arttırıldığını söyledi.

Temmuz 2022'nin başlarında Basra'da Sadr Hareketine bağlı Saraya El Selam ile Kays Gezali’ye bağlı Esayib Ehli Hak grupları arasında çatışmalar yaşanmıştı. Uzun bir süredir Mukteda el-Sadr ile Kays el-Gazali'nin arasında yaşanan anlaşmazlı ardından Gazali Sadr Hareketinden ayrılmış ve Esayib Ehl-i Hak hareketini kurmuştu.

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli