MUSUL - Hemdaniye'deki yangın faciasında can kaybı 122'ye yükseldi

05-10-2023
Etiketler Musul Hemdaniye Yangın faciası
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Musul’un Hemdaniye ilçesindeki düğün salonunda yaşanan yangın faciasında can kaybı 122’ye ulaştı.

26 Eylül’de Hemdaniye ilçesindeki düğün salonunda meydana gelen yangında 100'ün üzerinde insan hayatını kaybetti, 150 kişi yaralandı. Yaralıların büyük kısmı Duhok ve Erbil’deki hastanelerde tedavi altına alındı.

Musul Sağlık Dairesi Müdürlüğü, Hemdaniye’deki düğün salonu yangınında hayatını kaybedenlerin sayısını 122 olarak yeniledi. En son 3 gün önce hayatını kaybedenlerin sayısı 113 olarak güncellenmişti.

Musul Sağlık Dairesi Müdürlüğü yaralılardan 20’sinin yurt dışına gönderildiğini 3 yaralının daha yurt dışına gönderileceğini kaydetti.

Hemdaniye'deki düğün salonu yangınında yaralananlardan 20'si İstanbul'daki Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Yaralılardan ikisi hayatını kaybetti, 18’inin tedavisi sürüyor.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Derya Bayırlı Turan, “Toplam 20 hastayı kabul ettik ve bu hastalardan 2'si ilk 24 saat içinde hayatını kaybetti. Tedavisi süren 18 hasta bulunuyor. 11 hastamızı yoğun bakım ünitesinde, 7 hastamızı ise serviste izlemekteyiz. Hastalarımızın yarısından fazlası yüzde 40 ve üzeri yanık bulunan hastalar" açıklamasında bulunmuştu.

Öte yandan yangında hayatını kaybedenler için Hemdaniye’de toplu defin merasimi düzenlendi. Hayatını kaybedenlerden 69’u toprağa verilirken 38 kişinin kimlik tespit çalışmaları devam ediyor. Cenazelerden alınan DNA örnekleri Bağdat’ta gönderildi.

26 Eylül akşamı çıkan yangına ilişkin soruşturma raporu kamuoyuyla paylaşıldı.

Soruşturma Komisyonu Başkanı General Saad Falih, soruşturma neticesinde yangında dış etken veya kundaklama olmadığı ve salonda kullanılan maytapların tavandaki yanıcı maddeleri tutuşturması sonucu çıktığını belirtti.

Musul Süryanileri Katolik Kiliseleri Başpiskoposu Benedictus Younan Hano, hükümetin Hemdaniye olayı ile ilişkisi olan tüm şüphelileri soruşturmaması ve sorumluları cezalandırmaması halinde greve gideceklerini söylemişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka

Kanada'nın Irak Büyükelçisi: Kürdistan parlamento seçimleri için desteğe hazırız

Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka Kürdistan Bölgesi’nde parlamento seçimlerinin Ekimde yapılmasına karar verilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "İstenildiği takdirde seçimlerin yapılmasına yardım etmeye hazırız" dedi.