Musul-Hemdaniye’deki faciada yaralananlar İstanbul’da tedavi görüyor

05-10-2023
Ömer Sönmez
Rûdaw Grafik
Rûdaw Grafik
Etiketler Musul Hemdaniye Yangın İstanbul
A+ A-

İstanbul (Rûdaw) – Musul’un Hemdaniye ilçesinde 26 Eylül’de yaşanan yangın felaketinde yaralanan 20 kişi İstanbul’a götürüldü.

Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi’nde tedavi gören 20 yaralıdan 3 kişinin hayatını kaybettiği ve cenazelerinin Musul’a gönderildiği kaydedildi.

Yaralılar arasında hamile bir kadının ve 3 çocuğun da yer aldığı öğrenildi. Oksijen tüpüne bağlı olarak tedavi gören 6 kişinin tedavisinin uzun süreceği öğrenildi.

Musullu Said’in de yangın sonrası hayatı altüst oldu.

Düğün salonunda bulunan Said, yangını hafif yaralı olarak atlattı ama eşi yangında ağır yaralandı.

Yangında 5 akrabasını kaybeden Said, hastanenin önünde ağır yaralı eşiyle ilgili olarak olumlu haber bekliyor.

Rûdaw’a konuşan Said, “Durumumuz iyi değil, hastalarımızın durumu iyi değil. Herhangi bir bilgimiz de yok. Hastaneden duruma dair bir bilgilendirme de yapılmadı. Her gün hastaları görmek için bize sadece 5 dakika veriliyor” ifadesini kullandı.

“Durumları o kadar ağırdı ki Irak’ta tedavi ettiremedik”

Öte yandan Irak Sağlık Bakanlığı Tıbbi Tahlil Birimi Başkanı Dr. Ahmed Adnan da Rûdaw’a yaptığı açıklamada başka yaralıların da Türkiye’ye götürülecebileceğini kaydetti.

Dr. Adnan, “Şu ana kadar 20 yaralı getirdik, 3’ü hayatını kaybetti. Buraya getirdiklerimizin durumu o kadar ağırdı ki Irak’ta tedavi ettiremedik. O yüzden de karar verdik, İstanbul’a getirmeye karar verdik. Bu konuyla ilgili olarak Irak ve Türkiye Hükümeti arasında iyi bir ilişki söz konusu. Şu anda Irak’taki yaralılarla ilgili olarak da her gün durum değerlendirmesi yapılıyor. Duruma göre İstanbul’a gönderiliyorlar” ifadelerini kullandı.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Derya Bayırlı Turan ise Rûdaw’a yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“11 hastamız yoğun bakımda, 7 hastamız da serviste tedavi görüyor.

Yarısından fazla hastamızın yüzde 40’tan fazla yanık durumu söz konusu. Yoğun bakımda olan ve oksijen tüpüne bağlı olan 6 hastamızın tedavisinin uzun süreceğini öngörüyoruz.”

Mixabin ji nîvî zêdetir nexweşên me ji sedî 40 zêdetir bandora şewatê li ser wan hene.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.