Iraklı milis grup savaş ilan etti: 'Ateşkes yok, geri çekilme yok'

01-11-2023
Etiketler Irak Nuceba Hareketi Ekrem el-Kabi ABD
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – ABD’nin terör listesinde yer alan Şii Nuceba Hareketi, "Irak'ı kurtarmak" için savaş çağrısında bulundu.

İran destekli Nuceba Hareketi lideri Ekrem el-Kabi, X hesabından yaptığı açıklamada Irak'ta savaş çağrısında bulundu.

"İslami Direniş Güçleri, Irak'ı askeri yollarla özgürleştirmeye ve meseleyi kökten çözmeye karar verdi" diyen el-Kabi, "Durmak yok, ateşkes yok, geri çekilme yok" ifadelerini kullandı.

Kabi daha önce Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr’ın kurucusu olduğu Mehdi Ordusu saflarında komutanlık yaptığı sırada “ABD güçlerine karşı direniş” sloganıyla dikkatleri üzerine çekmişti.

Şii lider Mukteda es-Sadr’ın Mehdi Ordusu’nu lağvetmesinin ardından Kays el-Hazeli tarafından kurulan Asaib Ehlil Hak’a katılan el-Kabi, bu örgütten de ayrılarak Nuceba Hareketi’ni kurdu.

Suriye’de Beşar Esad yönetimine destek veren ve Irak’ta IŞİD’e karşı savaşa katılan Nuceba Harekati’nin 10 bin silahlı üyesi bulunuyor.

ABD, Nuceba Hareketi’ni ekonomik yaptırımlar ve terör listesine almış durumda.

Kabi’nin açıklaması Suriye, Rojava, Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde ABD üslerine yönelik füze ve SİHA saldırılarının arttığı bir dönemde denk geliyor.  

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Foto: Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka

Kanada'nın Irak Büyükelçisi: Kürdistan parlamento seçimleri için desteğe hazırız

Kanada'nın Irak Büyükelçisi Kathy Bunka Kürdistan Bölgesi’nde parlamento seçimlerinin Ekimde yapılmasına karar verilmesinden memnuniyet duyduğunu belirterek, "İstenildiği takdirde seçimlerin yapılmasına yardım etmeye hazırız" dedi.