Mesrur Barzani ile Abu Dabi Veliaht Prensi ikili ilişkileri görüştü

25-01-2022
Başbakan Mesrur Barzani ile Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan
Başbakan Mesrur Barzani ile Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan
Etiketler Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan BAE Abu Dabi Kürdistan Bölgesi
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Resmi temaslarda bulunmak üzere BAE'ye giden Başbakan Mesrur Barzani, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi hükumetinden yapılan açıklamaya göre, Başbakan Mesrur Barzani ile  Abu Dabi Veliaht Prensi ve Birleşik Arap Emirlikleri Silahlı Kuvvetleri Başkomutan Yardımcısı Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan, Irak ve Kürdistan Bölgesi ile BAE arasındaki ilişkiler, Irak ve bölgedeki gelişmeleri ele aldı.

İki lider, karşılıklı ilişkilerin daha da geliştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Başbakan Barzani,  ziyareti sırasında Dışişleri Bakanı  Şeyh Abdullah Bin Zayed  el Nahyan ve diğer yetkililerle de bir araya geldi.

BAE resmi ajansı WAM, Qasr Al Bahr'da gerçekleşen görüşmede, BAE ile kardeş Irak, özellikle Kürdistan Bölgesi arasındaki işbirliğinin ekonomik, yatırım, kalkınma ve insani alanlardaki çeşitli yönlerini ele aldı.

İki lider, bölgede barış ve istikrarı pekiştirmek ve karşılıklı işbirliği ile daha iyi bir gelecek inşa etmek için çabaların desteklenmesinin önemine değindi.

Husi milislerinin BAE'de sivil tesislere düzenlediği saldırıyı kınayan Başbakan Barzani, tüm uluslararası normları ve yasaları ihlal eden bu tür saldırıların bölgesel barış ve güvenliği ciddi şekilde tehdit ettiğini vurguladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli