Başkan Neçirvan Barzani'den Zayed Al Nahyan'a: BAE ile olan güçlü ilişkilere büyük değer veriyoruz

24-05-2024
Rûdaw
Etiketler Neçirvan Barzani Abu Dabi BAE Zayed Al Nahyan
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkan Neçirvan Barzani, Abu Dabi'de BAE Başkanı Zayed Al Nahyan ile gerçekleştirdiği görüşmelerden mutluluk duyduğunu belirterek, “Kürdistan Bölgesi, BAE ile olan güçlü ilişkilerine büyük değer veriyor” dedi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani bugün Abu Dabi'de BAE Başkanı Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile bir araya geldi.

Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yapan Başkan Neçirvan Barzani, “Arkadaşım Ekselansları Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan ile Abu Dabi'de tekrar görüşmekten memnuniyet duydum” ifadelerine yer verdi.

Başkan Neçirvan Barzani’nin paylaşımının devamı şöyle:

“Bölgedeki gelişmelerin yanı sıra, Kürdistan Bölgesi ve Irak ile BAE arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesini görüştük. Kürdistan Bölgesi, BAE ile olan güçlü ilişkilerine büyük değer veriyor.”

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile BAE Başkanı Muhammed bin Zayed Al Nahyan arasındaki görüşmeyi değerlendiren Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fewzi Hariri, “Kürdistan Bölgesi ile BAE arasındaki bölgesel ilişkiler, dostluk, siyasi ve ekonomik bağlamda tüm bölgenin ilişkileri tartışıldığı için sayın başkan (Neçirvan Barzani) sık sık davet ediliyor. Dolayısıyla Kürdistan Bölgesi Başkanıyla burada olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

BAE ile Kürdistan Bölgesi arasındaki iyi ilişkileri neye bağlıyorsunuz sorusunu, Fewzi Hariri, “Bunun pek çok nedeni var, Kürdistan Bölgesi vatanaşı olan ve ekonomik konularda iyi hizmet veren bir Irak konsolosluğumuz var. Ancak kuşkusuz bu çok iyi bir soru, yakın bir gelecekte Kürdistan Bölgesi bu konun altyapısını oluşturmak için adım atacaktır. Bunun için de hazırlık yapılması gerekiyor” diye yanıtladı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli