Öfkeli damadın yaraladığı 16 yaşındaki genç kız yaşamını yitirdi

21-06-2023
Etiketler Erbil Kadın Cinayeti
A+ A-

Erbil (Rudaw) – Dün Erbil’de kayın pederinin evini basarak eşini öldüren gencin, yaraladığı 16 yaşındaki genç kız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Erbil’de, şiddetli geçimsizlik nedeniyle babasının evine dönen 4 aylık eşini ikna edemeyen 19  yaşındaki Heryad R. Y., kalaşnikofla bastığı kayınpederinin evinde 20 yaşındaki eşi Evin Ramazan’ı öldürdü, eşinin kız kardeşi Dılvin Ramzan’ı yaraladı.

Bedenine 4 mermi isabet eden 7. sınıf öğrencisi genç kız, kaldırıldığı acil serviste yoğun bakıma alındı. Dılvin Ramazan (16), doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Olay, önceki gece Erbil’in Endezyaran Mahallesinde yaşandı. 19 yaşındaki Heryad R. Y. isimli genç, gece saat 23:20 sularında kayın pederinin evini kalaşnikof marka orta otomatik silahla basarak, 20 yaşındaki eşi Evin Ramazan’a kurşun yağdırdı. Bedenine 16 mermi isabet eden Evin Ramazan olay yerinde can verirken, kız kardeşi Dılvin de ağır şekilde yaralandı. Hastaneye kaldırılan genç kız kurtarılamadı. 

Heryad R. Y. dün silahı ile birlikte güvenlik güçlerine teslim olmuştu.

Öldürülen genç kadının babası Ramazan Aziz dün Rûdaw'a olayı şu sözlerle anlatmıştı:

“Kızım evimize gelmişti. Ardından damadım da geldi, kızıma ‘evine dönmezsen ya seni ya da kendimi öldüreceğim’ dedi. Ben de dünürüm ile bu sorunu çözmek için kendisini sakinleştirip evine gönderdim. Ama gidip kısa sürede silah bulup geri geldi ve kızıma saldırdı. Yaklaşık 30  mermi sıkmış. Kızım Evin’i öldürdü 16 yaşındaki kızımı da ağır yaraladı."  

Acılı baba,  Heryad R.Y'nin kızı ile 4 ay önce dünya evine girdiğini belirterek, “Kızım eşinin çok öfkeli biri olduğunu ve bir daha geri dönmeyeceğini söyledi. Ondan çok korkuyordu. Bir çok kez onu ölümle tehdit etmişti” dedi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli