ERBİL - Kayın pederinin evini kalaşnikofla basan damat eşini öldürdü

20-06-2023
Etiketler Erbil Kadın cinayeti
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Kayın pederinin evini kalaşnikof ile basan damat, 4 ay önce evlendiği genç kadını öldürdü, 16 yaşındaki eşinin kız kardeşini ise yaraladı.

Olay dün gece Erbil’in Endeziyaran Mahallesi’de meydana geldi. 19 yaşındaki Heryad R. Y. isimli genç, gece saat 23:20 sularında kayın pederinin evini kalaşnikof marka orta otomatik silahla basarak içeridekileri kurşun yağmuruna tuttu.

Olayda 20 yaşındaki eşi Evin R. hayatını kaybederken 16 yaşındaki eşinin kız kardeşi Dılvin  R'ı da ağır şekilde yaraladı. Yaralanan Dılvin R. tedavi altına alındı. 

Öldürülen genç kadının babası Ramazan Aziz Rûdaw'a olayı şu sözlerle anlattı:

“Kızım evimize gelmişti. Ardından damadım da geldi, kızıma ‘evine dönmezsen ya seni ya da kendimi öldüreceğim’ dedi. Ben de dünürüm ile bu sorunu çözmek için kendisini sakinleştirip evine gönderdim. Ama gidip kısa sürede silah bulup geri geldi ve kızıma saldırdı. Yaklaşık 30  mermi sıkmış. Kızım Evin’i öldürdü 16 yaşındaki kızımı da ağır yaraladı."   

Acılı baba,  Heryad R.Y'nin kızı ile 4 ay önce dünya evine girdiğini belirterek, “Kızım eşinin çok öfkeli biri olduğunu ve bir daha geri dönmeyeceğini söyledi. Ondan çok korkuyordu. Bir çok kez ölümle tehdit etmişti” dedi.

Aziz, saldırganın babası tarafından emniyet güçlerine teslim edildiğini kaydetti.

Ramazan Aziz evinin önünde gazetecilere yaptığı açıklamada ise, dünürünün kendisini arayarak, oğlu için 'Silah alıp geldi. Kapınızı kapatın' dediğini aktararak, “Ancak ne yazık ki kapıyı kapatmaya zaman bulamadım” dedi.

Baba Aziz, damadının saldırı sırasında yalnız olmadığını ve 2 arkadaşının da ona eşlik ettiğini söyledi.

Erbil Polis Müdürlüğü ise saldırganın güvenlik güçlerine silahıyla birlikte teslim olduğunu ve emniyetteki sorgusunun sürdüğünü bildirdi. 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli