Vahşi kurt saldırdı ölümden döndü: Bahtsız çoban yaşadıklarını anlattı

31-08-2023
Hüseyin Hemeşame / Foto: Rûdaw
Hüseyin Hemeşame / Foto: Rûdaw
Etiketler Halepçe Xurmal Kurt Yaban Hayatı Hüseyin Hemeşame
A+ A-

Halepçe (Rûdaw) – Halepçe’de kurdun saldırısına uğrayan çoban ölümden döndü. Bahtsız çoban hayatında ilk defa bir kurtla karşılaştığını söyledi.

Halepçe’nin Xurmal ilçesine bağlı Newey Binari Soren köyündeki çiftçilik ve çobanlık yapan Hüseyin Hemeşame, hayatında ilk defa canlı şekilde karşılaştığı kurdun saldırısına uğradı.

Yüzü, kafası, eli başta olmak üzere vücudunun değişik yerlerinden yaralanan Hemeşame, hayatta kaldığına şükrettiğini söyledi.

Yaşadıklarını Rûdaw’a anlatan Hemeşame, “Gün batımına 10 dakika kalmıştı. Hayvanların arasındaydım, birden karşıdan bir kurt gördüm, daha çömelmeye fırsat bulmadan saldırıp başıma yapıştığını gördüm. Kafasından tuttum kurtulup geri çekildi ve yüzümü ısırdı. O an boynumdan ısırmasın belki bir kaç yıl daha yaşarım diye düşündüm ve cesaretimi topladım. Elimi ağzına soktum dişlerini parlaklarıma geçirdi ve kırdı. O an artık kurtulmak için hamle yaptım, yüzümün diğer yanını ısırdı. Kulaklarından tutup çevirdim, geri ittim ve kendimi kurtardım. Sonra ne olduğunu hatırlamıyorum” dedi.  

Newey Binari Soren köyü ve çevresinde bu ilk kurt saldırısı değil. Geçtiğimiz günlerde köye balık almak için gelen bir misafirin de kurt saldırısına uğradığı ancak olayı hafif sıyırıklarla atlattığı öğrenildi.

Köyde bir süredir çobanlık yapan Rêbwar Muhammed, kurt saldırılarını duyduğunu ancak onlarla karşılaşmadıklarını söyledi.  

Kürdistan Bölgesi'ndeki avlanma ve yaban hayatının korunmasına ilişkin yasa ve yönergelere göre kurt, çakal ve domuz gibi yabani hayvanların vurulması yalnızca tarla ve bahçelerine girdiklerinde veya hayvanlarına saldırdıklarında mümkün olabiliyor.

Ancak arazisi dışında olduğu için Hüseyin Hemeşame’nin kurdu vuramaya hakkı yoktu. Çünkü yasalara göre yabani hayvanları öldürmenin cezası 300 bin dinardan başlıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli