ROJAVA- Uyuşturucu kullanımı ve ticaretinde artış

29-11-2023
ROJAVA- Uyuşturucu kullanımı ve ticaretinde artış
ROJAVA- Uyuşturucu kullanımı ve ticaretinde artış
Etiketler Uyuşturucu ticareti Rojava Asayiş
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Özerk yönetimin idaresi altındaki bölgelerde ve Rojava'da uyuşturucu madde kullanımı ile ticaretinde artış yaşanıyor.

 Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri son dönemde uyuşturucuyla mücadele tedbirlerini sıklaştırdı.

Uyuşturucu maddeye karşı toplumu bilinçlendirmek amacıyla Özerk Yönetime bağlı kurum ve kuruluşlar bir dizi çalışma başlattı. Bu kapsamda Özerk Yönetim Kültür Kurulu bir dizi seminer düzenledi. 

Kültür Kurulu Eş Başkanı seminerde yaptığı konuşmada "Kültür Kurulu, uyuşturucu sorunu ve kullanım yolları, sorunlarla yüzleşme ve uyuşturucu olgusundan kaçınma konusunda yapılması gerekenler, hukuki ve psikiyatri alanlarında İç Güvenlik Güçlerine narkotik sorununun acilen çözümünde yardımcı olunması amacıyla bu semineri yetkin ve ilgili kişilerin katılımıyla  düzenlemiştir. Bu olgunun gelişmesi için fikir ve düşünce geliştirmek hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Kültür Kurulu Eş Başkanı, toplumun tüm kesimlerinin uyuşturucunun tehlikeleri konusunda bilgilendirilmesi gerektiğini dile getirerek şunları söyledi:

"Bu seminer bilinçli, yazar ve aydın kişilerin de aralarında olduğu toplumun her kesiminden insanlara dönüktü. Çünkü bir zarar varsa sadece kullananlara değil, toplumun genelini etkileyecektir. Dolayısıyla bu seminer sağlıklı kişiden kullanıcı ve bağımlı kişiye kadar toplumun tüm kesimlerine yönelikti. Uyuşturucunun zararının, kullanan ve kullanmayan açısından genelde herkese zarar verdiğini  görüyoruz. "

26 Haziran 2022'den 26 Haziran 2023'e kadar Güvenlik Güçlerinin açıkladığı genel istatistikler uyuşturucu kullanımının boyutlarını gözler önüne seriyor..

İstatistikler şöyle:

Uyuşturucu ticareti yapan 6 tacir ve uyuşturucu satışı ağı içerisinde yer alan  bin 42 kişi ile 2 bin 68 uyuşturucu kullanıcısı yakalandı.

Ayrıca 147 kilogram kristal, 302 kilogram esrar ele geçirildi.

838 bin 814 adet Kaptagon tableti, 1 milyon 818 bin 405 farklı uyuşturucu hap ele geçirildi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli