Rojava’da asayiş ekipleri bayram nedeniyle sıkı önlemler aldı

17-06-2024
Rûdaw
Etiketler Rojava Asayiş Bayram Önlem
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Rojava Özerk Yönetimi, Kurban Bayramı nedeniyle kent içinde ve dışında sıkı güvenlik önlemleri aldı.

Acil Durum Kuvvetleri mensubu Beşar Şihade el-Seyid tedbirlerle ilgili, “Kurban Bayramı münasebetiyle İç Güvenlik Güçlerimiz tüm birimlerde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bu, Minbic'teki halkımızın güvenliğini ve istikrarını korumak amacıyla yapıldı” dedi.

Halep'in kuzeyindeki Şehba ilçesinden Derika Hemko ilçesine kadar İç Güvenlik ekipleri halkın huzurlu ve keyifli bir tatil geçirebilmesi için alarma geçti.

"Tatilin huzur dolu geçmesi için önlemler aldık"

Tabka'da İç Güvenlik Sorumlusu İbrahim Ahmed, "Bayram tatilinin güvenli bir şekilde geçirilebilmesi için birçok koruyucu önlem aldık. Tabka pazar yolunun kapatılması, devriyelerin artırılması ve alternatif noktaların belirlenmesi bu tedbirlerden bazıları” diye konuştu.

Rojavalı vatandaşlar önlemler sayesinde bayramı güvenli ve huzurlu koşullarda kutluyor. Halk bu tedbirlerden dolayı mutlu ve Asayiş Güçlerine teşekkür ediyor.

"Allah onları korusun"

Rakkalı Ahmed Qesham güvenlik güçlerine teşekkür ederek şöyle dedi:

"İç Güvenlik Güçlerimize teşekkür ediyoruz, Allah korusun, görevlerini layıkıyla yerine getiriyorlar. Kendimiz ve tüm Rakka halkı adına Asayiş Güçlerinin bayramını kutluyoruz. Şehit ailelerine de vaş sağlığı diliyor, Allah'ın onlara rahmetiyle muamele etmesini, mekanlarının cennet olmasını diliyoruz."

Suriye'deki iç savaş hala Rojava’yı etkiliyor, saldırılar ve kuşatmalar nedeniyle ekonomik durum iyi değil ama halk geleneklerinden vazgeçmiyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli