Rûdaw Medya Grubu 6 yaşında!

29-05-2019
Rûdaw
Etiketler Rûdaw Medya Grubu 6'ıncı Yıl
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Bugün Rûdaw Medya Grubu 6’ıncı yaşını doldurdu. Fakat halk ve medya uzmanları, Kürt medyasının profesyonelleşmesi ve evrenselleşmesi adına neredeyse 60 yıllık bir çalışma yürütülmüşcesine çalışıldığını belirtiyor.

 

Başlamadan önce birçok taraf, “Kürtler, 24 saat haber sunabilecek bir kanala sahip olamaz” diyolardı. Fakat Rûdaw Medya Grubu bu iddiaların yersiz olduğunu kanıtlamakla yetinmedi, 6 yıllık geçmişimizin farklı dönemlerinde dünyanın sayılı birçok ajansı kendi yayınlarını güçlendirmek için Rûdaw’ın yorulmak nedir bilmeyen ekiplerinin Kürdistan ve yurt dışında hazırladığı yayınlardan yararlandı.

 

Rûdaw’ın etkin ve güçlü çalışmaları, Amerika, Avrupa ve dünyanın farklı yerlerinde yayın yapan televizyon ve dijital medya organları tarafından Rûdaw logosu ile paylaşıldı.

 

Rûdaw Medya Grubu’nun 6’ıncı kuruluş yıldönümünü kutladığımız bugün, Rûdaw’da çalışan tüm arkadaşlarımızın büyük düşünce, emek ve çabaları olmadan bu başarıya ulaşmak ve bugün gururla bu geçmişten bahsetmek mümkün olmazdı.  

 

Geride kalan 6 yıllık süreçte Rûdaw medya çalışanları IŞİD savaşını ayrıntıları ile takip etmiş, dakikası dakikasına Türkiye’de 15 Haziran 2016’daki darbe girişimini, Kürdistan Bölgesi’nde 2017’de düzenlenen Bağımsızlık Referandumunu, Kerkük olaylarını, Erbil, New York, Brüksel, Paris ve dünyanın diğer başkentlerindeki gelişmeleri en çok bilgi, en fazla görüntü ve fotoğfar ve en net ses ile Kürdistan halkına duyurmayı başarmıştır.

 

Soru ve azmi ile her zaman Kürdistan halkının duyulmayan sesini dünyayı yönetenlere duyurmuştur.

 

Rûdaw Medya Grubu’nun 6’ıncı kuruluş yıldönümünü kutladığımız bu günde, Rûdaw uluslararası ödüller aldığında veya bu ödüller için aday gösterildiğinde arkadaşımız Şifa Gerdi aramızda olmadığı için üzgünüz. O, görev başında canını bağışlayarak Rûdaw’ın bu büyük başarı hikayesini süsledi. Bizler hala görev başında IŞİD tarafından kaçırılan ve akibeti hala bilinmeyen arkadaşımız Ferhad Hemo’yu bekliyoruz. Malesef, geçen yıl da arkadaşımız Cihan Demirkıran göreve giderken hayatını kaybetti.

 

Rûdaw Medya Grubu olarak kuruluşumuzun 6’ıncı yıldönümüde Kürdistan halkına teşekkürü bir borç biliyoruz. Bu teşekkür, en zor dönemlerde bile sizden aldığımız enerji ve güç içindir ki bu sayede devam etmeye ve hep ileriye doğru gitmeye teşvik olduk. Siz her zaman Rûdaw’dan en doğru ve en iyi bilgileri almaya layıksınız. Rûdaw’dan projelerini geliştirme beklentileriniz olduğu için haklısınız ve Rûdaw bu projeleri de gerçekleştirecektir.

 

Rûdaw Medya Grubu

 

Erbil Kürdistan

29/05/2019

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli