Rûdaw Medya Grubu 6 yaşına girdi

29-05-2018
Rûdaw
Etiketler Rûdaw Medya Grubu
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Rûdaw Medya Grubu ilk profesyonel Kürtçe televizyonu olarak 5 yıl önce bugün yayına başladı.

 

Rûdaw televizyonu 29 Mayıs 2013’te şehit Şifa Gerdi ile Şaho Emin moderatörlüğünde sunulan özel bültenle yayın hayatına başlamıştı.

 

Rûdaw 5 yıllık hayatında Kürdistan, bölge ve dünyadaki gelişmeleri ekranlara taşıyarak ciddi bir başarı kaydetti. Bu başarıyla Rûdaw, Kürdistan ve bölgedeki görsel basını arasında iyi bir yer edinerek adeta rakipsiz oldu.

 

Yapılan anketlere göre, Rûdaw Medya Grubu Kürdistan’da en fazla izleyiciye sahip. Rûdaw’ın dijital  medyası 2018’de uluslararası WAN IFRA ödülüne layık görüldü.

 

Rûdaw Medya Grubu’nun altıncı yayın yılına girmesi nedeniyle bu akşam saat 17.00’de Rûdaw ekranlarında özel bir bülten sunulacak.

 

Rûdaw Medya Grubu’nun yayın kervanına girmesi, Kürt basını açısından eşsiz ve büyük bir atılım olarak kayda geçmektedir. Rûdaw kurulduktan sonra Kürt basını bölgesel ve uluslararası basın arasında yerini aldı.

 

Rûdaw Medya Grubu, 5 yıllık yayın hayatı boyunca gerek içeride ve gerek dünyada yaşanan önemli gelişmeleri takip ederek seryircilerine ulaştırdı. Rûdaw ayrıca, Kürdistan’daki siyasi, kültürel ve sportif etkinlikleri, kendisinin de üyesi olduğu ENEX medya ağında yer alan 54 medya kuruluşuyla paylaştı.

 

Yeni bir yıla giren Rûdaw Medya Grubu, yeniliklere imza atmaya devam ederek daha geniş kitlelere ulaşmayı hedefliyor.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli