K1 Askeri Üsse saldırı: 1 Amerikalı asker öldü

28-12-2019
Rûdaw
Etiketler Kerkük Saldırı IŞİD
A+ A-

Erbil (Rûdaw)- Kerkük'teki K1 Askeri Üssü'ne düzenlenen roket saldırısında 1 sözleşmeli sivil personelin öldüğü, birçok Amerikalı ve Iraklı askerin yaralandığı açıklandı. 

Kerkük’teki Keywan Askeri Üssü’ne (K1) dün akşam füzelerle saldırı düzenlenmişti.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon tarafından yapılan yazılı açıklamada, “27 Aralık Irak saatiyle dün akşam 7:20'de koalisyon askerlerinin de bulunduğu Kerkük'teki bir askeri üsse düzenlenen roketli saldırıda bir sivil ABD'li sözleşmeli personel ile birçok Amerikalı ve Iraklı asker yaralandı" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, Irak güvenlik güçlerinin olaya ilişkin inceleme ve soruşturmayı yürüttüğü kaydedildi.

Rûdaw’ın edindiği bilgiye göre üsse 10 katyuşa füze atıldı.

Kerkük Polisi’nden Rûdaw’a konuşan bir kaynak, saldırıda 2 Federal Polisin yaralandığını söylemişti.

Kaynak, 1991 doğumlu Star Ceber Cihad ile 1988 doğumlu Ali Razi Ebid adlı yaralıların Cumhuriyet Hastanesi’nde tedavi altına alındıkları bilgisini verdi.

Koalisyon Sözcüsü Myles B. Caggins, Rûdaw’a verdiği demeçte, en kısa zamanda saldırıya ilişkin açıklama yapacaklarını söylemişti.

Irak güçleri dün akşam bölgede IŞİD’in uyuyan hücrelerine yönelik geniş kapsamlı operasyon başlatmıştı. Saldırı söz konusu operasyonun hemen ardından gerçekleşti.

Kerkük’teki en büyük askeri üslerden biri olan Keywan’da IŞİD’den önce yaklaşık 12 bin asker kalıyordu.

IŞİD Haziran 2014’te askeri üsse saldırdı. Iraklı güçler saldırı sonrası tüm silah ve patlayıcılarını örgüte teslim etti. Bölge daha sonra Peşmerge Güçleri tarafından kurtarıldı.

16 Ekim 2017’den sonra ise Irak ve Koalisyon güçleri kalıyor. K1 Üssü’nde, bölgede IŞİD’e yönelik operasyonlar koordine ediliyor.

ABD'nin Kerkük'teki K1 Askeri Üssü'nün yanı sıra Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde 8 askeri üssü daha bulunuyor.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli