Kerkük'te polis memurunu öldüren saldırganlardan biri yakalandı

01-01-2024
Etiketler Kerkük Polis memuru IŞİD
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kerkük polis kaynakları, bir polis memurunu öldüren ve biri polis 3 kişiyi yaralayan saldırganlardan birinin yakalandığını bildirdi.

Rûdaw’a konuşan bir polis kaynağı “Dün gece Kerkük'te terör ile mücadele uyarınca yapılan kontrollerde 4 kişiyi gözaltına aldık” dedi.

Kaynak, yakalanan dört kişiden birinin geçtiğimiz perşembe günü polis memurunu öldüren grubun üçüncü üyesi olduğunu söyledi. Ayrıca, saldırının sorumluluğunu IŞİD’in üstlendiğini dolayısıyla yakalanan kişinin örgüt üyesi olduğunu sözlerine ekledi.

28 Aralık’ta Kerkük'te 2 polis memuruna arkadan yaklaşan yüzü kapalı bir saldırgan bir polisi başından vurarak öldürdü, biri polis biri kadın 3 kişiyi de yaralayarak kaçtı.

Olay saat 11.16’da Kerkük’ün en işlek alış veriş merkezi olan Lenge Pazarında meydana geldi.

Rûdaw'a ulaşan güvenlik kamerası görüntülerinde, arkadan polis memuruna yaklaşan yüzü maskeli bir kişinin montunun içinden çıkardığı tabancayla polis memuruna ensesinden ateş açtığı, daha sonra çevredeki sivillere kurşun yağdırarak olay yerinden kaçtığı görülüyor. Kaçan kişiye yüzü kapalı bir kişinin daha eşlik ettiği güvenlik kameralarına yansımıştı.

Rûdaw muhabiri Herdi Muhammed’in güvenlik kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre Kerkük’te polislere yapılan saldırının arkasında IŞİD’in olduğu ortaya çıktı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan

Başkan Neçirvan Barzani'den Irak Yüksek Yargı Başkanına destek

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, bir ABD kongre üyesi tarafından ‘İran’ın adamı olmakla’ suçlanan Irak Yüksek Yargı Konseyi Başkanı Faik Zidan’a desteğini açıkladı.