Sendika ve siyasi partilerden HDP’li belediyelere destek

27-08-2019
Rûdaw
Etiketler HDP Diyarbakır KESK DİSK TTB TBBM Mesut Tek PSK
A+ A-

Diyarbakır (Rûdaw) – PSK lideri Mesud Tek, kayyum kararının sadece HDP’ye karşı alınmış bir karar olmadığını belirterek, “Bu Kürt halkına, Amed halkının iradesine yönelik bir saldırıdır” dedi. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ise, “Halk iradesinin bu kadar açık bir şekilde gasp edildiği bir ülkede, hiçbir hakkın güvencesi yoktur” diye konuştu.

 

Türkiye İçişleri Bakanlığınca görevden alınarak yerlerine kayyum atanan HDP’li Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarına destek için üç kentte düzenlenen gösteri ve etkinlikler devam ediyor.

 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki Elazığ Caddesi’nde bir araya gelen göstericilere bugün Türk Tabipleri Birliği (TTB), Devrimci Sağlık İş Sendikası (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) temsilcilerinin yanı sıra Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkanı Mesud Tek ve Dersim Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da destek verdi.

 

Oturma eyleminin gerçekleştiği yerde basın mensuplarına konuşan PSK Genel Başkanı Mesud Tek, kayyumların Kürt halkının iradesine yönelik “saldırı” olduğunu söyledi.

 

Tek, “AKP’nin bu politikalarını protesto ediyoruz. Nefes aldığımız sürece halkımızın yanında olacağız. Bu karar hukuki değildir. Kürtlerin legal mücadelesini engellemektir. HDP ile dayanışmamızı göstereceğiz. Bu sadece HDP’ye yönelik bir saldırı değildir. Bu Kürt halkına, Amed halkının iradesine yönelik bir saldırıdır” dedi.

   

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu da kayyum kararının demokrasiye karşı “darbe” olduğunu belirterek, “Bir ülkede demokrasinin olmazsa olmaz kuralı, seçme ve seçme hakkına ve haklın iradesine saygı duymaktır. Halk iradesinin bu kadar açık bir şekilde gasp edildiği bir ülkede, hiçbir hakkın güvencesi yoktur” diye konuştu.

 

Çerkezoğlu, “Diyarbakır, Van ve Mardin’e sahip çıkmak Türkiye’ye, memlekete sahip çıkmaktır. Diyarbakır halkıyla dayanışma duygularımızı ifade etmek için buradayız. Kayyum sürecini daha önce de yaşadık. Kürt iradesinin gasp edilmesinin sonucu işsizliktir. Belediyelerden arkadaşlarımız çıkarılmaya başlandı. Halk iradesinin gasp edilmesinin sonucu talandır, hırsızlıktır. Tüm Türkiye’nin vicdanında mahkum edilmiş durumdadır” şeklinde konuştu.

 

Dersim Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu da herkesin bu karar tepgi göstermesi gerektiğini vurgulayarak, “İşçiler, ezilen, emek cephesinin bir araya gelerek, bunun üstesinden gelecektir. Burada olmasak da 9 gündür vicdanımız, Diyarbakır’da, Van’da ve Mardin’de. Bundan sonrada vicdanımız burada olacak” dedi.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli