Başkan Neçirvan Barzani’den Hicri yeni yılı mesajı

07-07-2024
Rûdaw
Etiketler Hicri yılbaşı
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Hicri yılbaşı dolayısıyla mesaj yayımlayan Başkan Neçirvan Barzani, “Bu kutsal yıldönümünü Kürdistan ve Irak'taki tüm dini ve etnik topluluklar arasında karşılıklı kabulu, daha fazla dayanışmayı ve hoşgörü kültürünü teşvik etmek için bir fırsat haline getirelim” dedi.

Hicri yılbaşı vesilesiyle Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani bir mesaj yayımlayarak barış ve huzurun tesis edilmesini diledi.

Başkan Neçirvan Barzani X (Twitter) hesabınadan yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Muharrem ayının ilk günü ve H. 1446 yeni yılı münasebetiyle, Kürdistan Bölgesi'ndeki, Irak'taki ve genel olarak dünyadaki tüm Müslümanları kutluyor barış, rahatlık ve huzur getirmesini en içtenlikle diliyorum.

Bu kutsal yıldönümünü Kürdistan ve Irak'taki tüm dini ve etnik topluluklar arasında karşılıklı kabul, daha fazla dayanışma ve bir arada yaşama ile hoşgörü kültürünü teşvik etmesi için bir fırsat haline getirelim. Ortak işbirliği ve yardımlaşmayla halkımıza ve ülkemize daha iyi hizmet verelim.

Yeni yılınız kutlu olsun, Allah hepnizi korusun.”

Son Peygamber Hazreti Muhammed ve ashabının 1445 yıl önce Mekke'den Medine'ye hicreti, İslam aleminde hicri takvimin başlangıcı olarak kabul ediliyor.

Muharrem ayının başladığını bildiren hilal, bu akşam ilk kez Asya kıtasının güneyi, Avrupa'nın kıtasının neredeyse tamamı ve Afrika kıtasından itibaren görülecek.

Muharremde oruç tutulup aşure pişirilerek dağıtılması ve Kerbela'da Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ile şehit olanların yad edilmesi, İslam toplumlarının önemli gelenekleri arasında yer alıyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli