Başbakan Mesrur Barzani Keldani diasporasını kabul etti

26-11-2022
Etiketler Keldani Hristiyan Kürdistan Bölgesi Başbakan Mesrur Barzani
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başbakan Mesrur Barzani, Keldani diasporasından bir heyet ile yaptığı görüşmede, Kürdistan Bölgesi’de ortak yaşam kültürü, inanç özgürlüğü ve bileşenlerin haklarının korunacağını söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Uluslararası Keldani Birliği Başkanı Samo Yano başkanlığındaki Kuzey Amerika, Avrupa, Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki Keldani temsilcilerden oluşan heyeti kabul etti.

Başbakan, Keldani heyete, Kürdistan Bölgesi’nde barış ve birlikte yaşam kültürünün güçlendirilmesi konusunda verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti ve Kürdistan Bölgesi’nin kalkınmasına katkı sunmalarını istedi.

Uluslararası Keldani Birliğine teşekkür eden Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Bölgesi’nin birlikte yaşam kültürüne, inanç özgürlüğüne ve tüm bileşenlerin haklarının korunmasına verdiği önemi sürdüreceğini söyledi.

Başbakan Barzani ayrıca yurtdışındaki Keldani ve Hristiyan diasporasına Kürdistan Bölgesi’ne dönmeleri, Kürdistan’ın kalkınması ve ilerlemesinde aktif rol almaları çağrısında bulundu.

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli