KAMIŞLO - ABD'li yetkili ENKS ve PYNK temsilcileri ile görüştü

25-10-2022
Etiketler Nikolas Granger ABD ENKS PYNK
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – ABD'nin Kuzey Doğu Suriye Temsilcisi Nikolas Granger, Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK) ve Suriye Kürtleri Ulusal Konseyi (ENKS) temsilcileri ile Kamışlo’da bir araya geldi.

Dün Kamışlo’da ABD'nin Kuzey Doğu Suriye Temsilcisi Nikolas Granger, PYNK ve ENKS temsilcileri ile ayrı ayrı bir görüşme gerçekleştirdi.

ABD'nin Kuzey Doğu Suriye Temsilcisi Nikolas Granger ile PYNK temsilcileri arasında gerçekleşen görüşmede,  Suriye ve Rojava’daki son durum ile özellikle Heyet Tahrir el Şam(HTŞ) güçlerinin Efrin’i kontrol etmesi değerlendirildi.

PYNK temsilcileri ABD’nin Suriye krizinin çözümünde aktif rol almasını ve ciddi bir tutum içerisinde olmasını talep etti. Görüşmede ayrıca Rojava’da bir süredir askıya alınan Kürt-Kürt diyaloğuna ilişkin görüş alış verişinde bulunuldu.  

ABD'nin Kuzey Doğu Suriye Temsilcisi Nikolas Granger daha sonra ENKS’li yetkililer ile bir araya geldi.

Rûdaw’a konuşan ENKS Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Oso, görüşmede HTŞ güçlerinin Efrin’i kontrol etmesinin gündeme geldiğini ABD’nin bu konudaki endişelerini Türkiye yetkililerine ilettiklerini söyledi.

Süleyman Oso sözlerini şöyle sürdürdü:

“ABD'nin Kuzey Doğu Suriye Temsilcisi Nikolas Granger ile yaptığımız toplantıda Devrimci Gençlik (Ciwanên Şoreşger) üyelerinin hak ihlallerini, kötü giden ekonomik durum karşısında halkın desteklenmesi gibi konuları görüştük.”  

ABD’nin Rojava’da işlenen hak ihlallerini engellenmesi için girişimde bulunmasını isteyen ENKS ayrıca Kürdistan Bölgesi ile Rojava arasındaki Semelka/Peşxabur Sınır Kapısının sivil ve siyasetçilerin geçişine açılmasını talep ettiği öğrenildi.

ABD'nin Kuzey Doğu Suriye Temsilcisi Nikolas Granger’in ise görüşmede ABD ve Koaliyonun bölgedeki istikrar ve güvenliğin sağlanması için daha fazla destek vereceklerini taraflara söylediği öğrenildi.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli