Metina, Zap ve Avaşin'de operasyon Kandil’de bombardıman

25-04-2021
Rûdaw
Etiketler MSB PKK Metina Zap Avaşin Kandil Amedi Kanimasi Pençe-Şimşek Pençe-Yıldırım
A+ A-

Haber Merkezi – TSK’ya ait savaş uçaklarının Kandil’de 4 hedefi bombaladığı bildirildi. Öte yandan Metina, Zap ve Avaşin’de karadan başlatılan operasyonlar sürüyor.

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kandil’de PKK’ye ait 4 hedefe yönelik bombardıman gerçekleştirildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Irak'ın kuzeyindeki Metina ve Avaşin-Basyan bölgelerine yönelik icra edilen Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları planlandığı şekilde devam ederken Kandil bölgesinde tespit edilen 4 hedef de düzenlenen hava harekatıyla etki altına alınmıştır" ifadeleri kullanıldı.

MSB ayrıca Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde bulunan Metina, Zap ve Avaşin’e yönelik başlatılan operasyonlara ait ilk görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.

PKK medyası: Zehirli gaz kullanıldı

PKK’ye yakın medya organları da Avaşin’e bağlı Mervanos ve Şuke mıntıkalararında askerlerle PKK’liler arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını duyurdu.

ANF ise, askerlerin Avaşin’de bulunan Mamreşo Tepesi’nde PKK’lilere ait mevzi ve tünellere girmek istediğini ancak geri püskürtülmesi üzerine “zehirli gazlar” kullandığını ileri sürdü.

Amedi kırsalına bombardıman

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kürdistan Bölgesi toprakları içerisinde bulunan Metina, Zap ve Avaşin’e yönelik karadan başlattığı “Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım” adlı operasyon devam ediyor.

Rûdaw’a konuşan Kanimasi Kasabası Müdürü Serbest Sabri, dün gece saat 23:00 sıralarında savaş uçakları ve helikopterlerin Keste Tepesini yoğun bir şekilde bombaladığını söyledi.

Sabri, Keste Tepesi ve Derare bölgelerinde askerlerle PKK’liler arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını aktardı.

Kanimasi Kasabası Müdürü Sabri, çatışma ve bombardıman nedeniyle herhangi bir sivil kaybın yaşanmadığını ancak bölge halkında korku ve endişeye yol açtığını belirtti.  

Yerel kaynaklar, Türk askerlerinin Keste Tepesi, Hiror ve Dêşîşê köyü üzeirndeki tepelere konuşlandığı bilgisini paylaştı.

Ayrıca savaş uçakları dün gece üst üste Amedi ve Zap kırsalını da bombaladı.

Amediye bağlı Bilave köyünde ikamet eden Fayık Bilaveyi, savaş uçaklarının  Nihêli kasabasına bağlı Sergelê ve Segirê köyleri kırsalını dört defa bombardımana tabi tuttuğunu söyledi.

Halk endişeli

Rûdaw’a konuşan Keste köyü muhtarı Mahmud Hüseyin, bombardıman ve çatışmaların bölgede huzuru bozduğunu ve halkta endişeye yol açtığını söyledi.

Hüseyin, “Buradaki köylerde yaşayan insanların çoğu hafta içerisinde kente gidiyor ancak Perşembe ve Cuma günleri evlerine dönüyor. Bu hafta bombardımanlar nedeniyle kimse evine dönemedi. Sesimizi kime duyuracağımızı bilmiyoruz” dedi.   

Kürdistan Parlamentosu Peşmerge Komisyonu üyesi Rêvindg Hirori de, Irak hükümetinin bölgeye yönelik operasyonlar, bombardıman ve çatışmalar nedeniyle harekete geçmesi gerektiğini söyledi.

Rûdaw’a konuşan Hirori, “Ne yazık ki Irak hükumeti sınırların güvenliği konusunda sorumluluklarından kaçıyor. Bağdat sınır dendiği zaman sadece sınır kapılarını ve gümrük gelirlerini hesaba katıyor” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli