ROJAVA - Kürtçe yerine Arapça eğitim veren özel okulların kapatılması kararının iptali talep ediliyor

24-09-2022
Rûdaw
Foto: Video alıntısı / Rûdaw
Foto: Video alıntısı / Rûdaw
Etiketler Kürtçe Kürtçe eğitim Arapça Rojava
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Rojava Özerk Yönetimi, Kürtçe yerine Arapça eğitim veren özel okulları kapatma kararına karşı sivil toplum örgütleri, kararın gözden geçirilmesi için Özek Yönetim yetkilileri ile bir araya gelerek kararın geri alınmasını istedi. Kuruluşlar aksi taktirde kararı boykot edeceklerini söyledi.

Rûdaw'a konuşan ve bir sivil toplum kuruluşunda yer alan mühendis Ala Hebo, geçtiğimiz günlerde Arapça eğitim veren özel okulların kapatılmasıyla ilgili taraflarla görüştüklerini, dün de özel ilk ve orta öğretim ile 2 yıllık yüksek öğretim okullarıyla ilgili resmi eğitim kurulu ile bir araya geldiklerini söyledi.

Ala Hebo, kararın geri alınmaması durumunda sivil toplum kuruşlarının ve sendikaların karara karşı boykota gitmeye hazır olduklarını söyledi.

Bugün Suriye Hükümeti ve Özerk Yönetim yetkililerinin özel okul ve yüksekokul temsilcileriyle ayrı ayrı görüşeceğini de belirten Hebo, Özerk Yönetim kararından dönmezse önümüzdeki günlerde boykot ilan edileceği bilgisini verdi.

Kürdistan Sivil Toplum Güçleri, özel okulların kapatılması kararının iptal edilmesi için ENKS, Milliyetçi Parti ve toplumun önde gelen şahsiyetlerinden aracı olmalarını ve düzenlenecek olan gösteriye katılmalarını talep ediyor.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli