Rûdaw'ın katılımıyla Abu Dabi’de 2023 Uluslararası Medya Kongresi başladı

14-11-2023
Rûdaw
Etiketler Rudaw BAE Abu Dabi Medya Uluslararası Medya Kongresi
A+ A-

Abu Dabi (Rûdaw) –  Birleşik Arap Emirliklerinin başkenti Abu Dabi'de “Medya Sektörünün Geleceğini Öngörmek" temasıyla 2023 Uluslararası Medya Kongresi düzenleniyor. Kongreye Rûdaw Medya Grubu'nun temsilcisi de katılıyor.

2023 Uluslararası Medya Kongresinin 3 gün süren ikinci oturumu, bugün Abu Dabi Ulusal Sergi Merkezi'nde başladı.

BAE Başkan Yardımcısı, Başbakan Yardımcısı ve Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Şeyh Mansour Bin Zayed Al Nahyan'ın himayesinde düzenlen etkinlik, düşünce liderleri, karar vericiler, uzmanlar ve medya sektöründeki profesyoneller için önemli konuları ele alan küresel bir platform haline geldi.  

"Medya Kongresi", BAE'nin medya sektöründeki zorluklarla baş etme ve geleceğini öngörme liderliğini güçlendiriyor.

BAE Haber Ajansı WAM ve ADNEC Grubu'nun yan kuruluşu olan Capital Events Company, 14-16 Kasım tarihleri arasında "Medya Sektörünün Geleceğini Öngörmek" temasıyla Kongre etkinliklerini düzenliyor.

2023 Uluslararası Medya Kongresi çerçevesinde düzenlenen panel ve etkinliklerde, medya ve sosyal medya sektöründeki en son trendlerin yanı sıra yapay zekâ teknolojisindeki yenilikler, genel olarak teknolojik gelişmeler ve ekipmanları incelemeye alınacak.

Kongrenin ilk gününde, çevre medyasının sürdürülebilirlik çabalarını ilerletme ve iklim değişikliğinin yansımalarını azaltma konusundaki önemli rolü ele alan bir dizi oturum gerçekleşecek.

İkinci gün oturumlarında ise gençlerin katılımıyla medya eğitimi tartışılacak, 100 üniversite öğrencisi medyanın geleceğini belirlemedeki rollerini konuşacak.  

Rûdaw Medya Grubu Genel Müdürü Ako Muhammed ve beraberindeki Rûdaw ekibinin yanı sıra hükümet, medya, akademik ve endüstri temsilcilerinin geniş katılımıyla, medya trendleri ve iş geliştirme konusunda umut vadeden fırsatlar hakkında kapsamlı bir analiz sunacak. Seçkin konuşmacılar kongrede kendi perspektiflerini anlatacak.

Rûdaw’a konuşan Dijital Medya Teknik Müdürü Sahire Sıddık, Uluslararası Medya Kongresi’ne 18 ülkeden 77 önde gelen medya şahsiyeti ve uzmanının katılacağını ifade ederek, “Genel olarak bugün düzenlenen panelde yapay zeka ve yeni medya projeleri, medyanın kalkınma ve geliştirme ile hava değişikliği konusunda medyanın rolü konu başlıkları konuşuldu” dedi.

Kongre aynı zamanda uluslararası, bölgesel ve yerel markaların sunduğu çeşitli yenilikçi ürün ve hizmetleri sergilemek için önde gelen şirketleri, öncü medya kuruluşlarını ve yeni girişimleri bir araya getirecek.

BAE Haber Ajansı "WAM" Genel Müdürü ve Dünya Medya Kongresi Yüksek Organizasyon Komitesi Başkanı Mohammed Jalal Al Raisi, 2023 Dünya Medya Kongresi'ni düzenlemenin "uluslararası medya ağlarını güçlendirmek ve katkıda bulunma arzusundan kaynaklandığını" ifade etti. 

"Bu kongre, uluslararası medya sahnesini etkileyecek ve gelecek yıllarda medya gündemini belirleyecektir" diyen Al Raisi, "Kongre, uluslararası iş birliğini güçlendirmeye ve bu önemli sektörde inovasyonu teşvik etmeye yönelik olarak, önde gelen bir küresel platform sunarak, yeni iş birliklerini mümkün kılar ve gelecek vadeden iş fırsatlarını açar" değerlendirmesinde bulundu.

Al Raisi, "Kongremizde medya sektörünün liderlerini ve gelecek vadeden yenilikçileri ağırlamaktan büyük gurur duyuyoruz. Onların fikirlerini paylaşmak ve uzmanlıklarını paylaşmak için kongremizin ideal bir platform olduğuna olan güvenlerini takdirle karşılıyoruz" ifadesini kullandı.

Kongre aynı zamanda uluslararası, bölgesel ve yerel markaların sunduğu çeşitli yenilikçi ürün ve hizmetleri sergilemek için önde gelen şirketleri, öncü medya kuruluşlarını ve yeni girişimleri bir araya getirecek.

Çok sayıda medya kuruluşu ve uzmanlarının katılım sağlayacağı Küresel Medya Kongresi, 14 ila 16 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli