Başkan Mesud Barzani ile Nuri el-Maliki ile görüştü

22-12-2021
Rûdaw
Etiketler Başkan Mesud Barzani Nuri el-Maliki Irak
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Başkan Mesud Barzani bugün Selahaddin kentinde  Irak eski Başbakanı ve Kanun Devleti Koalisyonu lideri Nuri el Maliki başkanlığındaki bir heyeti kabul etti.

Görüşmede Irak'ta Ekim ayında yapılan parlamento seçimlerinin sonuçları ve siyasi süreçteki son gelişmeler ele alındı. Ayrıca Irak yönetiminin gözden geçirilmesi, geçmiş deneyimlerden yararlanılması, yönetim sürecinde ortaklık, uzlaşma ve denge ilkelerine bağlı kalınması konuları değerlendirildi.

Irak'ın geleceği, terör tehdidi, çevre, yoksulluk ve vatandaşların ihtiyaçları ile ilgili konularının da ele alındığı görüşmede, Irak bileşenlerinin hakları konusunda uzlaşmaya varılması için çabalara devam edilmesinin gerekliliği vurgulandı.

PDK Politbüro üyesi Hoşyar Zebari liderliğindeki bir PDK heyet, geçen hafta Bağdat'ı ziyaret etmiş ve Iraklı siyasi temsilcileriyle bir araya gelmişti.

Irak’ta Şii Sadr hareketinin birinci çıktığı 10 Ekim erken seçimlerinin üzerinden 2.5 ay geçtiği halde hala bir hükümet kurulabilmiş değil. Fetih Hareketi de seçimlerin iptali için yüksel mahkemeye başvurdu.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli