Irak Savunma Bakanlığı: Mahmur yakınlarında 8 IŞİD mensubu öldürüldü

22-12-2019
Rûdaw
Etiketler Irak Bağdat Gösteri Kürdistan Bölgesi IŞİD Hava saldırısı Karaçok Mahmur
A+ A-

Erbil (Rûdaw) – Musul'un Mahmur ilçesindeki Karaçok Dağ’ında Irak Ordu güçlerine saldırı düzenleyen bir grup IŞİD'li ile askerler arasında çatışma çıktı. Çatışmada 8 IŞİD’linin öldürüldüğü belirtildi.

Irak Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Karaçok Dağı’ndan konuşlanan 14’üncü Tugay Komutanlığına bağlı kontrol noktasına saldırı hazırlığı içerisinde olan bir grup IŞİD mensubu, gece görüşü lazer dürbünler aracılığıyla tespit edildi.

Bölgede savunma hattında bulunan orduya ait mevzilere saldırmak isteyen grup ile asker arasında çatışma çıktığı bilgisine yer verilen açıklamada, çatışmada 8 IŞİD mensubunun öldürüldüğü ve saldırının püskürtüldüğü belirtildi.

IŞİD mensupları Karaçok Dağı ve Mahmur kırsalında farklı aralıklılarla faaliyetlerini sürdürüyor.

Irak ordusu ile Peşmerge Güçleri, Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin desteğiyle tespit edilen IŞİD’li gruplara yönelik operasyon düzenliyor.

Geçtiğimiz ay Koalisyon Güçleri Karaçok Dağı başta olmak üzere başkent Erbil yakınlarında bulunan IŞİD’e ait mevzi ve noktaları hedef almıştı.

Daha önce Rûdaw’a konuşan Peşmerge Güçleri Mahmur-Giwer Komutanı Sirwan Barzani, IŞİD’in başkent Erbil’in güneyinden bulunan Karaçok Dağında yeniden yapılanarak faaliyetlerini arttırdığını ve bu yüzden Koalisyon uçaklarının hava saldırısı düzenlediğini açıklamıştı.

Öte yandan Mahmur Cephesi komutanlarından Albay Srud Salih ise, IŞİD mensuplarının Mahmur ve çevre ilçelerinde faaliyetlerini arttırdığını, Karaçok Dağında bulunan mağaraları sığınak olarak kullandıklarını ifade etmişti.

 

 

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli