İran güçleriyle çatışma: Üst düzey Komala Peşmergesi hayatını kaybetti

4 saat önce
Rûdaw
Etiketler Rebwar Kerimiyan İran Komala Peşmergeleri
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Emekçiler Topluluğu (Komala) Peşmergeleri ile İran güvenlik güçleri arasında Meriwan’da çıkan çatışmada, üst düzey bir Komala yetkilisi hayatını kaybetti.

Bugün sabah erken saatlerde Rojhılat'ta (Doğu Kürdistan) Meriwan’ın Piranakoni sınır bölgelerinde, Komala Peşmergeleri ile İran güçleri arasında şiddetli bir çatışma yaşandı.

Kürdistan Emekçiler Topluluğu Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, Komala Merkez Komitesi üyesi ve partinin Askeri Komisyon Sorumlusu Rebwar Kerimiyan’ın çatışmalar sırasında yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Açıklamaya göre, Komala Peşmergeleri ile İran Devrim Muhafızları arasındaki çatışmalar Perşembe öğleden sonraya kadar devam etti. Ayrıca İran güçlerinin bölgeyi ağır silahlarla bombaladığı bilgisi de paylaşıldı.

İran Sınır Muhafızları Komutanı Ahmad Ali Gudarzi de çatışmaları doğruladı ve Rebwar Kerimiyan’ın çatışmada "öldüğünü", çok sayıda kişinin ise yaralandığını açıkladı.

1980 yılında Meriwan’ın Darserani köyünde dünyaya gelen Rebwar Kerimiyan, 2001 yılında Komala Peşmergeleri saflarına katılmıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli