Merga Botan Kayak Merkezi sezona hazır

22-12-2019
Rûdaw
Etiketler Hakkari Merga Botan Kayak Merkezi
A+ A-

Haber Merkezi - Hakkari'deki 2 bin 800 rakımlı Merga Botan Kayak Merkezi'nde kayak sezonu başladı.

Hakkari Merga Botan Kayak Merkezi'nde kayak sezonu açıldı.

Kış mevsiminin uzun ve çetin geçtiği Hakkari’de her yıl çok sayıda kayakseveri ağırlayan, kar kalitesi ve karın yerde kalma süresinin uzun olması ile adından söz ettiren merkezde hazırlıklar tamamlandı.

Hakkari Valisi İdris Akbıyık, 15 milyon lira yatırımla pist kapasitesi artırılan ve dörtlü telesiyej kurulan 2800 rakımlı Merga Botan Kayak Merkezini ziyaret etti.

İdris Akbıyık, gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni yapılan telesiyej ve oluşturulan pistin bu kış kayakseverlere hizmet edeceğini söyledi.

Kentin kış turizminde gelişmekte olduğunu belirten Akbıyık, festivaller düzenleyerek bu potansiyeli daha çok ortaya koymayı hedeflediklerini ifade etti.

Vali Akbıyık, “Burada yapılan pist uzunluğu ve çevre düzenlemeleri yaklaşık 15 milyon liraya mal oldu. Hakkari kayak merkezi sadece Hakkari için değil, ülkemiz için önemli bir değer. Bölge turizmi ve kış turizmi anlamında özellikle Van, Kuzey Irak ve İran'dan gelecek turistler ile ülkemize, Hakkari'mize daha büyük katkı sağlayacak” dedi.

Kayak merkezinde planlanan otelin ihalesini gerçekleştirdiklerini belirten Akbıyık, sözlerine şunları ekledi:

“Otelimiz 130 yataklı olacak. Otel içinde sporcu kamp eğitim merkezi de yapmayı düşünüyoruz. Yaklaşık 20 milyon liraya mal olacak. Otelin 5 milyon liralık kısmını Gençlik ve Spor Bakanlığımız karşılayacak. Ayrıca DAKA da bu sporcu kamp eğitim merkezine, konaklama merkezine yaklaşık 5 milyon lira katkı sağlayacak. Geri kalan kısmı için diğer projelerde olduğu gibi Hakkari Valiliği İl Özel İdaresi tarafından karşılanacak.”

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli