Başkan Neçirvan Barzani'den İngiltere Başbakanı Starmer’a tebrik mesajı

05-07-2024
Rûdaw
Etiketler Neçirvan Barzani Kürdistan Bölgesi Kral Charles İngiltere Keir Starmer
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani İngiltere’nin yeni Başbakanı seçilen Keir Starmer’ı tebrik ederek, İngiltere ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ortaklığının devam etmesini temenni etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani X’ten (Twitter) yaptığı paylaşımda İngiltere’nin yeni Başbakanı seçilen Keir Starmer’ı tebrik ederek görevinde başarılar diledi.

Başkan Neçirvan Barzani, "Irak Kürdistan Bölgesi adına, Kear Starmer’ı Başbakan olarak görevlendirilmesinden dolayı tebrik ediyorum. İngiliz halkı ve liderleriyle ortaklığımızın devamını sabırsızlıkla bekliyorum” ifadelerini kullandı.

4 Temmuz 2024 Perşembe günü İngiltere, İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda'da 46 milyondan fazla kişi, Birleşik Krallık Avam Kamarası'nın 650 üyesini beş yıl daha seçmek için oy kullanma hakkına sahip oldu.

İngiltere'de dün yapılan genel seçimleri kazanan İşçi Partisi lideri Keir Starmer, Kral 3. Charles tarafından hükümeti kurmakla görevlendirildi.

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre, Kral Charles, bir araya geldiği Starmer'a hükümeti kurma görevi verdi.

Görüşmede Starmer'ın eşi Victoria Starmer ile Kral Charles'ın özel danışmanı Clive Alderton da yer aldı.

Kral Charles, Starmer'dan önce ise eski Başbakan Rishi Sunak'la bir araya geldi. Sunak, görüşmede Kral Charles'a istifasını sundu.

Görüşme hakkında Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Kral Charles'ın istifayı kabul ettiği bildirildi.

İngiltere'de dün yapılan genel seçimler sonucunda İşçi Partisi, 650 sandalyeli Avam Kamarası'na 410 milletvekili sokma başarısı kazanırken iktidardaki Muhafazakar Partinin 2019'da 365 olan sandalye sayısı 120'ye geriledi.

 

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli