Diyarbakır’da karpuz maketi ile kamufle edilen baz istasyonlarına tepki

22-06-2021
Rûdaw
Etiketler Diyarbakır Baz istasyonu Karpuz maketi Tepki
A+ A-

Haber Merkezi - Diyarbakır’da bir kavşağa yapılan baz istasyonu, dev karpuz ve sur maketi ile kamufle edildi. Çevre esnafı baz istasyonlarının kentin figürleri ile kamufle edilmesine tepki gösterdi.

Diyarbakır’da daha önce de şehrin farklı noktalarına konulan karpuz içinden çıkan çocuk ve baklava taşıyan adam heykelleri tepki toplamıştı.

Dün Diyarbakır'da bir tıra yüklenmiş dev karpuz ve sur figürünün sosyal medya platformlarında paylaşılması gündem olmuştu. Bu maketlerin akıbeti bugün belli oldu. Diyarbakır'da bazı kavşaklara baz istasyonu konulurken, bunlardan bir tanesi Diyarbakır karpuzu ve surlar ile kamufle edildi.

Diyarbakırlılar karpuzun bu şekilde kullanılmasına karşı

Diyarbakırl esnflar halkın tepki göstermesinin ardından baz istasyonunun bu şekilde kamufle edildiğini ve karpuzun bu şekilde kullanılmasına karşı olduklarını belirtti.

Kentte daha önce karpuz içindeki çocuk ve baklava tepsisi tutan adam maketleri farklı noktalarına konulmuş ve bu durum halk tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Söz konusu figürler, gelen tepkiler üzerine bir süre sonra kaldırılmış; üretici firmanın da eleştirileri dikkate alacak şekilde maketleri yenileyeceği ifade edilmişti.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli
 

Son paylaşılanlar

Kürdistan Bölgesi topraklarında Türkiye’nin gerçekleştirdiği saldırılardan görüntüler. / Rûdaw

CPT verilerine göre TSK Kürdistan Bölgesi topraklarında 15 kilometre ilerledi

Türkiye geçen ayın sonlarında Kürdistan Bölgesi'ne yüzlerce asker ve askeri araç göndererek Duhok’un Berwarî Bala bölgesinde kontrol noktaları kurdu ve askeri devriyeler gerçekleştirdi.