Rûdaw 7 küresel ödül kazandı

22-05-2024
Rûdaw
Etiketler Rûdaw Medya Grubu Amerika Birleşik Devletleri Telly Ödülü
A+ A-

Rûdaw Medya Grubu, Amerika Birleşik Devletleri'nde yedi ayrı programla Telly Ödülü kazanarak dünya genelinde önemli bir başarıya imza attı. Rûdaw imzalı iki program ve iki belgesel, yedi ödüle layık görüldü.

Bu yıl 45'incisi düzenlenen Telly Ödülleri'nde Rûdaw Medya Grubu, 13 bin medya kuruluşu arasında 56’ıncı sırada yerini alarak altın, gümüş ve bronz olmak üzere yedi ayrı kategoride ödül almayı başardı.

Meta, Netflix, NASA, Fox News, BBC, NBC News, MTV, Al Jazeera, Sky News Arabia, Sharq ve diğer birçok uluslararası kuruluş ve şirket arasında Rûdaw, Telly Ödüllerini alamaya hak kazandı. Bu yılki Telly Ödülleri'nin jüri heyeti uluslararası kuruluş ve şirketlerden 200 temsilciden oluşuyordu.

Telly Ödülleri organizasyonu 1979'da kuruldu ve her yıl video ve televizyon yapımlarının en iyileri ödüllendiriliyor. Telly Ödülleri organizasyonundan yapılan açıklamada "Telly Ödüllerini kazananlar, dünya çapında en saygın televizyon ağlarından, yapım şirketlerinden ve yayıncılardan bazılarının çalışmalarını temsil ediyor” denildi.

Telly Ödülleri İcra Direktörü Amanda Needham, Rûdaw Medya Grubu’na tebrik mesajı göndererek başarılarının devamını diledi.

"Yerkürenin Son Uyarısı" programı Çevre Programları kategorisinde altın ödülüne layık görüldü. Öte yandan Çevre ve Ormancılık kategorisinde gümüş ödül kazandı. Rûdaw'ın geçtiğimiz sezonundaki "Yerkürenin Son Uyarısı" programı çevre ve iklim değişikliği konuları hakkında çalışmalara imza atmıştı. Irak'ın güneyinde bulunan Zikar’daki Cibayiş bataklıklarını konu alan özel bölüm kurumumuza ödül kazandırdı.

"Next" programı Genel Sağlık ve Güvenlik kategorisinde gümüş ödül kazandı. Rûdaw'ın "Next" programı çeşitli alanlardaki küresel gelişmelere dikkat çekiyor ve gelecekle ilgili konuları ele alıyor. Genç kalmakla ilgili ABD ve Avrupa'da çekilen Next’in özel bir bölümü ödüle layık görüldü.

"Beyaz Bina" belgeseli de “Kısa Belgesel” kategorisinde gümüş, “Sosyal Etki” kategorisinde ise bronz ödül kazandı. Rûdaw imzalı bu belgesel, Musul'da çok sayıda Ezidi Kürt kadının IŞİD tarafından esir tutulduğu bir evin hikayesini konu alıyordu.

"Deli Bal" belgeseli “Kısa Belgesel” kategorisinde gümüş, “Kültür ve Yaşam Tarzı” kategoride de bronz ödül kazandı. Bu belgeselde Nepal'deki özel bir bal türünün dağlardan nasıl toplandığı ve tüketildiğinde insan üzerindeki etkisi anlatıyordu.

Rûdaw Halkla İlişkiler Müdürü Ali Caf, kazanılan yedi ayrı Telly Ödülününe ilişkin, "Bu ödüller, Rûdaw ekibinin yüksek kaliteli çalışmasının göstergesidir. Aynı zamanda Rûdaw’ın dünya çapındaki yapımlarının yüksek küresel düzeydeki kalitesinin bir kanıtıdır. Bu ödüller Rûdaw'ı ve Kürt medyasını dünyanın önde gelen medya kuruluşları arasına taşıdı. Rûdaw’ın aldığı bu ödüller Kürt medyasının dünya çapındaki büyük medya kuruluşlarıyla yan yana anılmasına vesile oldu. Bu öncülük Rûdaw için büyük bir onur kaynağıdır” dedi.

Ödüller aynı zamanda Rûdaw'a daha kaliteli çalışmalar üretmeye ve yenilikçi yapımlara imza atmaya devam etmesi için daha fazla güç ve yetenek kazandırıyor.

Rûdaw Medya Grubu

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli