Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü: Heşdi Şabi’ye ait karargahta oldu

21-08-2019
Rûdaw
A+ A-

Erbil (Rûdaw) - Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tahsin Xefeci, dün akşam Salahaddin vilayetine bağlı Beled Askeri Hava Üssü yakınındaki Heşdi Şabi karargahında patlamanın meydana geldiğini söyledi.

 

Başkent Bağdat'ın kuzeyinde Salahaddin vilayetine bağlı Beled Askeri Hava Üssü yakınındaki Heşdi Şabi karargahında dün akşam arka arkaya patlamalar oldu.

 

Rûdaw’a konuşan Tahsin Xefeci, meydana gelen patlamada can kaybının yaşanmadığını söyledi.

 

Olay yerinin Beled Askeri Hava Üssü’nden uzak bir bölgede olduğunu belirten Tahsin Xefeci, yangının Heşdi Şabi’ye ait bir karargahta meydana geldiğini ve kısa sürede kontrol altına alınması için yardım edildiğini dile getirdi.

 

Patlamalardan sonr olay yerine intikal ettiklerini kaydeden Tahsin Xefeci, olaya ilişki incelemenin sürdüğünü ve neticeyi beklediklerini kaydetti.

 

Irak Sivil Savunma Teşkilatı ise olaya ilişkin yaptığı açıklamada, Heşdi Şabi bünyesindeki İmam Ali Tugayı’na ait 25 konteyr silah ve patlayıcı mühimmatın patlamada imha olduğu belirtildi.

 

Yangına 30 itfaiye aracının müdahalede bulunduğu belirtilen açıklamada, olay yerinden 15 kilometre uzaklıkta 6 silah deposuna yangının sıçramaması için büyük çaba sarfedildiği kaydedildi.

 

Olayın araştırılması için güvenlik uzmanlarından oluşan bir ekibin oluşturulduğu duyuruldu.

 

ABD'li askeri danışmanlar ve Irak'ın F-16 savaş uçaklarının bulunduğu Beled, ülkenin en büyük askeri hava üssü konumunda.

 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, dün Ukrayna'nın başkenti Kiev'de yaptığı açıklamada, Irak'taki İran'a ait askeri hedeflerin geçen ay İsrail tarafından vurulduğu imasında bulunmuştu.

 

İsrail'in temmuz ayında Irak'taki İran'a ait askeri hedefleri vurduğu yönündeki iddialara ilişkin soruya Netanyahu, "İran hiçbir yerde dokunulmaz değildir." şeklinde cevap vererek, söz konusu saldırının arkasında İsrail ordusunun olduğu imasında bulunmuştu.

 

İsrail'in, 19 Temmuz'da F-35 uçağıyla Irak'ın Salahaddin ilindeki Amirli Askeri Kampı, 28 Temmuz'da da başkent Bağdat'ın kuzeydoğusundaki bir askeri kampta İran'ın füze rampalarının bulunduğu depoyu vurduğu iddia edilmiş, bu iddialara ilişkin İsrail makamlarından herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

Yorumlar

Misafir olarak yorum yazın ya da daha etkili bir deneyim için oturum açın

Yorum yazın

Gerekli
Gerekli